Hjemmelavet saltvandsspray - Lav din egen spray med saltvand, sådan gør du!

Hjemmelavet saltvandsspray er et stort hit, og fordelene er mange. Man kan spare mange penge, og man bestemmer fuldt ud hvad den skal indeholde. Det er ikke spor svært, og du får tilmed her i artiklen en basisopskrift samt mine egne DIY saltvandsspray opskrifter, læs med!

Hjemmelavet saltvandsspray - Lav din egen spray med saltvand, sådan gør du!

🥇Dagens tilbud på saltvandsspray

"Wella EIMI Ocean Spritz 150 mlFå hår som en strandsild med denne lækre saltvandsspray fra Wella's EIMI-serie. Sprayen giver håret et let/medium hold og beskytter samtidig mod solens stråler..."

99 kr.
240 kr.

Derfor skal du lave en hjemmelavet saltvandsspray

Kender du ikke allerede til saltvandsspray og effekten man kan opnå hermed? Så er det på høje tid, at du stifter bekendtskab med dette fantastiske stylingprodukt, som man tilmed relativt nemt kan lave derhjemme, følg med!

OPSKRIFT: Basisopskrift på hjemmelavet saltvandsspray

Det her er den absolut mest simple opskrift på en klassisk hjemmelavet saltvandsspray. Det er basalt set blot havvand på flaske, og det virker helt utroligt godt. Hvorfor gøre noget alt for komplekst? Jeg vil anbefale denne opskrift til nybegynderen der vil lave sin første setting spray. Det kan næsten kun blive en succes!

Det skal du bruge:

 • 3 tsk havsalt
 • 2 dl postevand *
 • 1 sprayflaske

* Du kan med fordel bruge kildevand på flaske, da du her slipper for postevandets kalk

Sådan gør du:

 1. Varm vandet op til kogepunktet i en gryde eller i en mikroovn. Vandet skal være varmt førend salget kan opløses i tilfredsstillende i vandet.
 2. Lad det opvarmede vand afkøle et par minutter.
 3. Hæld lidt af gangen havsaltet i det opvarmede vand. Er saltet ikke fuldstændig opløst vil din saltvandsspray sidde fast i pumpen, og dermed ikke kunne komme ud.
 4. Lad saltvandet køle af til stuetemperatur. Efter afkøling hældes blandingen på sprayflasken.
 5. Ryst sprayflasken med saltvandsspray en ekstra gang og den er klar til brug!

OPSKRIFT: Rensende og plejende saltvandsspray med kamille

Kamillete er kendt for sin plejende og ikke mindst rensende egenskaber. Kamille har været anvendt i diverse plejeprodukter gennem mange, mange år. Kamille har bl.a. været anvendt til og rense sår.

Tilbage i 1990’erne toppede kamilletéen og er sidenhen blevet erstattet af nyopdagede alternativer med samme egenskaber. Denne opskrift på hjemmelavet saltvandsspray med kamillete går derfor lidt imod strømmen, og genindfører hvad nogen nok vil kalde en ægte husmor-ingrediens…

Det skal du bruge:

 • 2 dl stærk kamillete
 • 3 tsk havsalt
 • 1 tsk sukker
 • 5 dråber arganolie, hårolie eller lignende
 • 1 sprayflaske

Sådan gør du:

 1. Start ud med og bryg en kop god stærk kamillete, og lade teen trække ekstra godt.
 2. Er din kamillete, etter og have trukket i lang tid, blevet lidt for kold, kan den med fordel varmes i mikroovnen inden du går videre.
 3. Rør havsalt og sukker ud i den varme kamillete.
 4. Rør olien ud i blandingen.
 5. Hæld blandingen på sprayflaske.
 6. Vupti, et styk hjemmelavet saltvandsspray med kamillete og olie

OPSKRIFT: Hjemmelavet saltvandsspray med duft

Der er intet bedre end og spraye en saltvandsspray med duft i håret - vælger man en frisk duft vil det give et boost uden lige. Det er ikke og sammenligne med et par pust parfume i håret, hvilket i øvrigt ikke er en god idé. Du kan opnå en naturlig duft i din saltvandsspray med æteriske olier.

Du kan f.eks. bruge en god hårolie med duft, lidt lavendelolie eller lignende. Her får du ihvertfald opskriften på en spray med duft.

Det skal du bruge:

 • 3 tsk havsalt
 • 2 dl poste- eller kildevand
 • 5 dråber æterisk olie, hårolie eller lignende.
 • 1 sprayflaske

Sådan gør du:

 1. Varm vandet op i en gryde eller i mikroovnen. Lad temperaturen nå en 50-60 grader - så kan havsaltet nemmere opløses i vandet.
 2. Rør havsaltet ud i det opvarmede vand.
 3. Tilsæt olien / duften
 4. Lad din blanding køle af, og hæld den på sprayflasken
 5. Ryst flasken og du har nu en lækker hjemmelavet saltvandsspray med duft

Hvad er saltvandsspray?

Saltvandsspray er i bund og grund saltvand på spray. Det er et helt fantastisk hårprodukt og sætte håret med. Håret får et lækkert mat og fedt look! Det er uden tvivl en af de mest populære setting sprays, der samtidig kan pleje håret på bedste vis. Med en hjemmelavet saltvandsspray kan man tilmed selv bestemme hvilken pleje den skal indeholde.

Du har formentlig været på solferie, som også indeholdt en tur eller to i bølgerne, som blev efterfulgt af afslapning i en liggestol på stranden? Da håret så tørrede med saltvand i, vil du formentlig huske, at håret var anderledes… Det er præcis den effekt man opnår med saltvandsspray, hjemmelavet eller købt!

Det er indholdet af salt der gør håret nemmere og sætte, samt giver din frisure et mat og lækkert look.

Kogt ned til én linje, vil det hedde sig, at saltvandsspray er effekten fra sol, sommer og bølger, på sprayflaske...

Det er ikke kun i Danmark, at saltvandsspray har vundet indpas. Hollywoodstjerner, professionelle stylister, frisører og kvinder verden kender til og anvender produktet. Her på Hair blog slår vi et slag for og udbrede saltvand på spray, bl.a. med denne opskrift på hjemmelavet saltvandsspray. Man kan selvfølgelig også blot købe en saltvandsspray online.

Udvalget af saltvandsspray er enormt og der kommer løbende nye varianter på markedet. Fælles for dem alle er, at de koster væsentlig mere end hvis man laver en simpel hjemmelavet saltvandsspray. Det er faktisk slet ikke spor svært. Det er i bund og grund blot og blande salt og vand, hælde det på en sprayflaske, og så har man en hjemmelavet saltvandsspray.

Sådan laver du den bedste hjemmelavede saltvandsspray

Det og lave en hjemmelavet saltvandsspray er ikke spor svært og kræver hverken mange ingredienser eller kundskaber ud i produktion af hårpleje. Det tager tilmed ikke lang tid, og man kan fint lave større portioner og dermed have nok til flere uger.

Man skal gå med DIY saltvandsspray hvis man kan se fordelen i selv og bestemme indholdet, og dermed kende ingredienserne i det produkt man sprayer i håret.

Den bedste saltvandsspray til netop dit hår kan være anderledes end den veninden har brug for og for den sags skyld den man kan købe hos frisøren. Skal din saltvandsspray givet håret fugt, pleje, duft, leave-in effekt eller noget helt andet? Din hjemmelavede saltvandsspray, din opskrift - du bestemmer!

Hvad er holdbarheden på hjemmelavet saltvandsspray?

Holdbarheden på en hjemmelavet saltvandsspray vil være 2-3 måneder.

Denne relativt lange holdbarhed er forudsat, at man har hældt sit miks på en ren sprayflaske, opbevarer den køligt og væk fra sollys.

Saltet i din spray er i sig selv konserverende, men alt efter hvilke andre ingredienser du tilføjer i din opskrift, vil holdbarheden enten blive kortere eller måske endda længere.

Hvordan er det med opbevaring af hjemmelavet saltvandsspray?

Har du blandet den bedste saltvandsspray og vil du gerne passe lidt på den? Så bør den opbevares køligt og ude af solen.

Du kan evt. stille de ekstra flasker du har lavet i en skuffe på badeværelset, i dit tøjskab eller lignende mørke og kølige steder i hjemmet. Mulighederne er mange. Du har måske allerede andre beauty produkter gemt væk, der blot står og venter på, at du lige mangler dem - her kan du også stille dine sprayflasker med saltvandsspray.

Bedøm denne artikel
127 stemmer, gennemsnit 4.6 / 5
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 18. november 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 20. marts 2010.