Økologisk Hudpleje: Guide til valg af økologiske hudpleje produkter

Økologisk Hudpleje: Guide til valg af økologiske hudpleje produkter

Bedste økologisk hudpleje

Der findes efterhånden meget forskelligt økologisk hudpleje på markedet. Du skal dog træde varsomt, når du køber naturlige og økologiske hudplejeprodukter, da nogle måske endda skader mere end de gavner.

Alle producenter mener, at de står inde for at være det bedste økologiske hudpleje, men desværre er det ikke altid tilfældet.

Du kan her læse mere om, hvad økologisk hudpleje er og hvad du skal være opmærksom på, når du skal på udkig efter økologisk hudpleje.

Hvad er økologisk hudpleje?

Køber du økologisk hudpleje sikrer du dig, at der er en stor del af naturlige ingredienser i produktet, og at det er dyrket uden brug af sprøjtemidler og kunstgødning. Skal hudplejeprodukter være økologiske, stilles der ofte krav til, at produktet skal indeholde naturlige ingredienser.

I Danmark findes der ikke et mærke, der sikrer dig, at hudplejen er 100% økologisk. Der findes derimod mærker, der fortæller dig, at der bliver tænkt på miljøet.

Svanemærket

Svanemærket Svanen er Nordisk Ministerråds miljømærke indenfor non food produkter som blandt andet hudpleje, shampoo, papir med mere. Svanemærket fortæller dig, at produkterne er blandt de mindst miljøbelastede i den pågældende varegruppe.

Blomstermærket

Dette mærke vil du finde på sæbe, shampoo og balsam. Blomsten har særligt fokus på vandmiljøet og her stilles der krav til emballage og kvalitet. Der tages hensyn til sundhed og miljø, når du finder produkter med Blomstermærket. Derudover stilles der også store krav til mængden af potentielt skadelige indholdsstoffer.

Ting du skal kigge efter, når du skal købe økologisk hudpleje

Det kan være en jungle og finde rundt i de mange forskellige økologiske produkter, der findes på markedet. Alle mener, at de står inde for at være det bedste økologiske hudpleje. Du kan her læse mere om, hvad du skal være opmærksom på, når du skal købe økologisk hudpleje:

1. Naturlige ingredienser:

En god creme er særdeles vigtigt for din hud. Faktisk kan man sige, at det fungerer som hudens medicin. Hudpleje skal derfor gerne indeholde naturlige råvarer såsom mandelolie, avocadoolie, vitaminer og lægeurter.

2. Indeholder økologiske hudplejeprodukter parfume:

Økologiske hudplejeprodukter må gerne indeholde duft og naturlig parfume. Har du parfume allergi eller en meget sensitiv hud, skal du alligevel tjekke efter, om der er parfume i de økologiske produkter.

Økologisk hudpleje i procent:

Som regel indeholder hudplejeprodukter altid vand eller ingredienser som ler eller salt, der ikke kan klassificeres som økologiske. Selv det bedste økologisk hudpleje er derfor ikke altid 100% økologisk. Du kan med fordel altid tjekke, hvor mange procent af ingredienserne der er økologiske. Selvom evt. kun 2% af hudplejen er økologisk, kan visse produkter stadig godt skilte med at være økologisk.

4. Produktets indpakning:

Der er forskel på, om du evt. køber en ansigtscreme i tube eller i krukke. Når produktet er i en krukke, har det behov for mere konserveringsmiddel end en tube, da cremen her får mere luft, og fingrene er mere i berøring ved påsmøring, som når det er i en tube.

Skal du vælge økologisk hudpleje?

Det er blevet mere og mere almindeligt at tænke over økologi i fødevareindustrien, og du køber sikkert også en del økologi i supermarkederne, når du er på indkøb. Mange ved dog stadig ikke, hvor stor en betydning økologisk hudpleje har.

Faktisk nedbryder din lever de skadelige toksiner, som du indtager gennem kosten, men faktisk helt op til 60% af de kemikalier, som du påfører huden, går direkte i blodbanerne og ophobes derfor i kroppen.

Huden er kroppens største organ, og det er huden vi ånder og sveder igennem. Det vil sige, at alt der kommer i kontakt med huden som hudpleje, tøj og parfume også optages på huden og kan vandre over i blodbanen. Du bør derfor vælge rene og naturlige hudplejeprodukter, samtidig med at de skal være beskyttende på din hud. Svanen eller Blomsten kan derfor være gode pejlemærker, men der er stadig ikke garanti for, at du ikke kan få allergi af de mærkede produkter.

Bedøm denne artikel
122 stemmer, gennemsnit 4.7 / 5
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 12. januar 2021. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 29. april 2020.
R