Olie til håret er verdens bedste idé, som du må afprøve!

Olie til håret er verdens bedste idé, som du må afprøve!

Olie til håret er verdens bedste idé, som du må afprøve!

Olie til håret er efterhånden et relativt kendt produkt hos mange, dog er der fortsat nogen som stiller spørgsmålstegn ved effekt og formål ved at bruge olie i håret. Olie tilfører håret glans og blødhed!

De fleste vil formentligt ikke synes at det lyder specielt logisk, men det at bruge olie til håret kan give håret et ekstra boost. Der findes shampoo og andre hårplejeprodukter, som netop renser hårstråene for fedt og olie. Kort herefter tilfører man så håret yderligere olie, hvad er formålet?!

Formålet ved at bruge olie i håret er at opnå et blødt touch og glansfuldt look, som kun olie kan tilføre håret. Hvis man følger tendenserne og ser på hvilke hårprodukter som er på vej frem – er olie til håret i spidsen. Tendensen og nuværende mode er, at håret skal se så naturligt og sundt ud som overhovedet muligt. Med andre ord; jo færre hårprodukter i håret, des bedre…

Olie til håret giver hårstråene et glansfuldt look og et blødt touch. Der findes efterhånden en del forskellige olier til håret. De fleste af producenterne er begyndt, at få øjnene op for, at olie til håret ikke må tilføre håret vægt og dermed tynge det enkelte hårstrå. Dette er specielt vigtigt for os med fint Skandinavisk hår. Der skal ikke meget til før at vores hår lægger sig ned, som en hjelm der er sat godt fast med en stormrem.

I mange år har anerkendte stylister og frisører sværget til stylingcreme i stedet for olie til håret. De mente at stylingcreme kunne have samme effekt i håret og nemmere kunne produceres uden at tynge hårstråene. Til trods for at stylister og frisører troede mere på stylingcreme end olie til håret, har markedet aldrig været større for olie end det er nu!

Argan olie

Det er den marokkanske Argan Oil, som har sat ekstra skub i ideerne og mulighederne med olie til håret. Bemærk at stortset samtlige olier til håret, som findes på markedet, indeholder Argan Oil.

Argan Oil er hidtil flittigt blevet brugt i cremer og andre hudplejeprodukter og nu er tiden kommer til hårprodukter. Argan Oil er utroligt populært eftersom at olien indeholder tre gange så meget vitamin E, som olivenolie. Olien trænger hurtigt ind i det enkelte hårstrå og fedter ikke. Med olie til håret er det muligt at tæmme kraftige og krøllede lokker.

Olie til håret er i sig selv ikke nogen ny opfindelse, men blot et hårprodukt der endelig har fundet sin plads på hylden igen. Den første olie til håret blev lanceret af det franske kosmetikfirma Nuxe allerede i år 1992, med navnet Huile Prodigieuse.

De nye olier til håret hører til kategorien ’tørolie’. Dvs. at de hverken fedter eller tynger håret, men trænger hurtigt ind i det enkelte hårstrå og efterlader håret glansfuldt og blødt.

Sådan anvender du olie til håret

De olier til håret, som er på markedet i dag, er tørolier. Dvs. at de hverken fedter eller tynger håret, men kun trænger hurtigt ind i hårstråene.

Pleje med olie til håret

De tidligere olier til håret skulle blive siddende i håret natten over, hvorefter de skulle skylles ude igen. Dog er de nyere olieprodukter til håret tørolier, som samtidig har en plejende effekt. Disse tørolier kan bruges i håret både før og efter styling. Bruges olien før styling vil håret miste glans-effekten hvis du tilfører et stylingprodukt med en mat effekt, dog vil blødheden blive bevaret.

Styling med olie til håret

Tidligere har man skulle dosere mængden af olie til håret forholdsvis nøje for at undgå fedtede hårstrå, men med de nye tørolier kan du slække lidt på dette område. Tilfør tørolien i spidserne og længderne hvis du ønsker et glansfuldt og flot look.

Du kan reducere tørretiden af håret ved, at tilføre olien i håret imens det er fugtigt, hvorefter du føntørrer håret som normalt.

Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 27. april 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 21. februar 2015.

Du vil måske også læse om...

Bedste Vandfaste Mascara: Læs makeupartistens guide til valg af vandfast  mascara

Bedste Vandfaste Mascara: Læs makeupartistens guide til valg af vandfast mascara

af Rikke, skribent & makeup artist
For langt de fleste kvinder – inklusiv mig selv – er mascara nok det skønhedsprodukt, som vi helst ikke vil være...
Bedste Solcreme: Hvilken solcreme er bedst til børn og voksne?

Bedste Solcreme: Hvilken solcreme er bedst til børn og voksne?

af Christoffer Steenbeck, skribent & redaktør
Når de første solstråler dukker op bag de mørke skyer fra vinteren er det vigtigt at finde den bedste solcreme. Men...
Økologisk Hudpleje: Guide til valg af økologiske hudpleje produkter

Økologisk Hudpleje: Guide til valg af økologiske hudpleje produkter

af Rikke, skribent & makeup artist
Bedste økologisk hudpleje Der findes efterhånden meget forskelligt økologisk hudpleje på markedet. Du...
Bedste Rejseføntørrer: Frisørens guide til valg af mini føntørrer

Bedste Rejseføntørrer: Frisørens guide til valg af mini føntørrer

af Katja, skribent & frisør
Bedste rejsehårtørrer Det kan være svært at finde plads til den almindelige hårtørrer i kufferten...