Rosenvand som hårpleje eller som hårkur

Rosenvand som hårpleje eller som hårkur

De fleste forbinder rosenvand med enten hudpleje, hvor vandet er godt til at berolige huden, mod bumser og uren hud, eller til at pleje op opfriske huden i løbet af dagen, eller med opskrifter, da rosenvand mange steder i verden bliver brugt i bageopskrifter, madretter mm. Blandt andet er rosenvand en vigtig ingrediens i turkish delight. Også i brød og kager er vandet ofte brugt, fordi det giver en god og sød smag.

Rosenvand som hårpleje eller som hårkur

Rosendvand håret vil takke dig for

Men rosenvand kan faktisk anvendes til pleje af håret, og det er yderst effektiv til det. Rosenvand indeholder over 300 forskellige stoffer, herunder vitaminer, mineraler mm, hvilket gør rosenvand til lidt af et boost til håret. Du kan både anvende rosenvand alene, eller du kan kombinere det i en god og effektiv hårkur med arganolie.

Ægte og ren rosenvand til håret

Rosenvand giver dit hår et boost, hvis du jævnligt anvender det. Det er vandets høje indhold af mange nærende stoffer, som gør det godt og effektivt, og det er super simpelt at anvende. Det kan gøres både morgen, middag og aften, og det kræver hverken den store forberedelse eller tid. Faktisk tager selve plejen kun et par minutter, og du kan udføre den mellem nogle af dine mange andre skønhedsrutiner.

Alt du skal bruge, det er en ægte ren rosenvand med en forstøver. Den har en fin forstøver, som fordeler vandet i en fin støvsky, som både gør den velegnet til pleje af ansigtet, men endnu mere velegnet til pleje af håret.

Start med at rode dit hår lidt rundt, det gør selve plejen lettere. Begynd herefter at sprøjte rosenvandet ned i håret. Helt ned i hårbunden, hvorefter du masserer og roder det rundt, så det bliver fordelt helt ud til hårspidserne. Gentag dette, så du kommer rundt i hele håret.

Når du er kommet hele håret igennem, er selve plejen færdig. Lad håret tørre i 2-5 minutter, hvorefter du kan fortsætte med din almindelige hårrutiner. Evt kan du tilsætte lidt rosenvand til din shampoo eller balsam, hvis du også ønsker en ekstra plejende effekt fra disse.

Argan olie og rosenvand som hårkur eller hårmaske

Hvis normal pleje af håret ikke er nok, og du gerne vil have en ekstra god hårkur, er en blanding af arganolie og rosenvand meget effektivt. Her kombineres to gode og naturlige produkter, og sammen skaber de en blanding, som er meget nærende, plejende og som giver håret fylde og glans. Det er en simpel, men yderst virksom hårkur, som giver liv og shine til dit hår. Alt du skal bruge er en skål, arganolie og rosenvand.

Tag ¾ dele rosenvand og bland det op med ¼ del arganolie. Rør det sammen, hvorefter selve hårkuren er klar. Herefter gælder det om, at du får selve massen fordelt og masseret godt ind i håret, fra hårbunden og helt ud i spidserne. Lad det sidde i håret i 10-15 minutter, evt med et håndklæde, badehætte eller plasticpose om håret, hvorefter du skylder kuren ud med lunkent vand og evt vasker håret med en mild shampoo.

Sværere er det faktisk ikke, og bruger du denne hårkur 1-2 gange om ugen, vil du opleve, at de hår bliver nyt og lækkert!

Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 27. april 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 14. januar 2015.

Du vil måske også læse om...

TEST: 3 læbepomader med farve testet

TEST: 3 læbepomader med farve testet

af Rikke, skribent & makeup artist
Går man lidt op i sine læber vil ønsket afgjort være, at man altid havde velplejede, flotte og ikke mindst kysseklare...
Frisørens 7 tips til perfekte krøller i håret

Frisørens 7 tips til perfekte krøller i håret

af Katja, skribent & frisør
Krøller et helt fantastiske. Perfekte krøller giver selvtillid af dimensioner! Der er dog ingen tvivl om, at...
Bedste Foundation: Makeupartistens guide til foundation

Bedste Foundation: Makeupartistens guide til foundation

af Rikke, skribent & makeup artist
Den bedste foundation til netop din hud er grundlaget for den perfekte makeup. Uanset formålet - hverdag eller fest, kan...
Bedste Vandfaste Mascara: Læs makeupartistens guide til valg af vandfast  mascara

Bedste Vandfaste Mascara: Læs makeupartistens guide til valg af vandfast mascara

af Rikke, skribent & makeup artist
For langt de fleste kvinder – inklusiv mig selv – er mascara nok det skønhedsprodukt, som vi helst ikke vil være...