Rygning påvirker håret. Læs her hvordan og hvorfor.

Cf
Din guide
Camilla, frisør
Rygning påvirker håret. Læs her hvordan og hvorfor.

Rygning og hårpleje hænger faktisk mere sammen end man måske lige skulle tro. Vi ved alle, at rygning ikke er sundt for helbredet, men det er de færreste der ved, at rygning også påvirker håret i en negativ retning. Huden bliver tørt, rynket og grå – håret mister også sin vitalitet.

Rygning og hårfarve: Triste gule lokker

Har man afbleget hår kender man helt sikkert til det og få grønt hår hvis man bader i klor. Det er nemt og afværge ved blot og anvend en silver shampoo til og udligne de uønskede nuancer. Vidste du, at rygning også påvirker hårfarven på samme måde?

Nikotinen, som en cigaret indeholder, har en virkning på håret. Håret vil med tiden blive gult og trist af røgen og dermed fremstå trist og kedeligt. Ønsker du smukke og glansfulde længder bør du droppe rygningen.

Rygning og huden: Grå, rynket og trist.

Store røde æblekinder er det vi alle forbinder med sundhed og god ernæring. Triste, grå og rynkede kinder er lige præcis det modsatte.

Cigaretter indeholder carbonmonoxid (kulilte), som er et stod der sænker blodets iltindhold og dermed gør det sværere for blodet at transportere ilt rundt i kroppen. Dette faktum er en af grundene til, at huden hos rygere med tiden vil fremstrå tør, grå og rynket. Det er ofte rygere, som har trang til og anvende flere lag foundation og anden make-up for og skjule den triste og kedelige hud.

Udover at rygning med tiden fremkalder rynker, er det grålige skær ikke pænt. Rygning medfører ligeledes hudlidelser såsom psoriasis. Ryger du f.eks. 20 cigaretter om dagen i 10 år vil risikoen stige med 20 %. Kort sagt – ønsker du en smuk og sund hud bør du droppe cigaretterne.

Rygning og håret hos mænd: Tyndt hår på toppen.

Mange mænd og et mindre antal kvinder oplever før eller siden en eller anden form for hårtab. I større eller mindre grad. Der er mange faktorer, som spiller ind når vi taler hårtab, men en gennemgående og høj faktor er om man ryger eller ej. Cigaretter indeholder kemikalier, som hverken vores hud eller hår har specielt godt af.

Mandlige rygere har faktisk dobbelt så stor risiko for og miste håret i forhold til mænd, som ikke ryger. Udover en eventuel øget risiko for hårtab vil dit hår også i mange tilfælde blive gråt og trist før tid. Ønsker du masser af hår – også senere i livet – bør du droppe cigaretterne.

Rygning giver gule tænder, negle og fingre.

Har du duftet til dine eller vennens fingre efter rygning? Der er ingen tvivl om, at rygning er skadeligt på mange måder som vi ikke lige umiddelbart kan se. Men rygning giver også gule tænder, negle og fingre. Nikotinen påvirker vores krop og ældre den betydeligt før tid. Ofte vil man kunne spotte en ryger blot ved og se mellem fingrene. Rygere har ofte gullige pletter der hvor cigaretten plejer og sidde mellem fingrene.

Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 12. februar 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 27. april 2012.