Sådan undgår du fedtet hår

Sådan undgår du fedtet hår
Vi kender det alle sammen – fedtet hår efter bare én dag! Der er ikke noget værre end fedtet hår, selvom man føler man lige har vasket det. Der er dog nogle ting, som man selv kan gøre, for at undgå det fedtet hår. Nedenfor finder du nogle gode råd til hvad du selv kan gøre for at undgå de fedtede lokker.

Vask ikke håret for ofte

Det er ikke godt for håret at blive vasket hver dag. Ved hyppige hårvaske vil din hovedbund automatisk begynde at producere fedtstof. Det vil dermed bare skabe en ond cirkel og du vil føle at dit hår bliver mere fedtet op af dagen. Det som du derimod skal gøre er kun at vaske dit hår 2 gange eller blot kun 1 gang i ugen. Dog kan du godt skylle håret ind i mellem så du fjerner støv, snavs og andet som håret bliver udsat for. Med hår vask 1 eller 2 gange i ugen kan i starten være en udfordring, men efter en måned vil du kunne se resultat. Du skal altså vænne dit hår til kun at blive vasket 1-2 gange i ugen, hvilket i en periode kan være en hård proces.

Tørshampoo er din nye ven

Når nu du ikke må vaske dit hår mere end 2 gange om ugen, så kan det jo stadig komme til at se fedtet ud. Her kan du bruge en god tørshampoo, som er en spray, der hjælper dit hår, til at se mindre fedtet ud. Tørshampooen skal sprayes ud i hårrødderne med en afstand på 30 cm. Derefter skal du rode i håret, så fedtet forsvinder. Med en god tørshampoo kan du dermed undgå endnu en hårvask. En tørshampoo kan også bruges til at give håret volumen. Spray tørshampooen på samme måde rundt i håret og rod derefter i det og du vil opdage, at dit hår følelses mere fyldigt og har fået mere volumen.

Brug de rigtige hårprodukter

Den sidste ting du kan gøre for at undgå fedtet hår er, at bruge de rigtige hårprodukter. Her skal du bruge en shampoo og balsam som er egnet til fedtet hår. Tænk også over hvilken hårlak du bruger. Blandt sortimentet af hårpleje på nettet kan du finde produkter der passer til det fedtet hår.
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 7. august 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 15. oktober 2015.

Du vil måske også læse om...

Julekalender 2020 - Find den bedste beauty pakkekalender!

Julekalender 2020 - Find den bedste beauty pakkekalender!

af Camilla, skribent & frisør
December måned er fuld af jul, hygge og kærlighed! Men hvorfor ikke forkæle sig selv eller en du har kær med én...
5 fantastiske egenskaber ved hårmousse

5 fantastiske egenskaber ved hårmousse

af Camilla, skribent & frisør
Vidste du, at mousse til håret er meget mere end blot styling af krøllede lokker? Det er ofte en udbredt...
Sådan bruger du tørshampoo + 3 tips!

Sådan bruger du tørshampoo + 3 tips!

af Camilla, skribent & frisør
Tørshampoo er et helt fantastisk hårprodukt, som man ikke kan leve uden når man først har prøvet det. Produktet...
TEST: 3 læbepomader med farve testet

TEST: 3 læbepomader med farve testet

af Rikke, skribent & makeup artist
Går man lidt op i sine læber vil ønsket afgjort være, at man altid havde velplejede, flotte og ikke mindst kysseklare...