Frisøren guider dig til spiralkrøller!

Cf
Din guide
Camilla, frisør
Frisøren guider dig til spiralkrøller!

Spiralkrøller er en betegnelse for krøller som er store ved bunden og mindre i spidserne. Der findes forskellige krøllejern som er kegleformet og dertil giver de forskellige krøller. Formjernene er designet ud fra den kræsne forbruger som ikke vil sættes i bås med ’de andre’.

Spiralkrøller i håret med formjern

Nogle formjern er formet så de er tykke i bunden og tynde i spidsen, og andre har form som en omvendt kegle. Med de forskellige formjern der er på markedet har du rig mulighed for at skabe dit eget look, som ingen andre har. De fleste formjern har en arbejdstemperatur på omkring 160 grader. Det er vigtigt at du har besluttet dig for hvilken type krøller du ønsker, inden du begynder at vikle håret om formjernet. Samtidig er det vigtigt at håret tørt, da det ikke kan formes når det er vådt. Det er varmen fra formjernet som skaber formen på krøllerne.

Sådan får du spiralkrøller

  1. Start med at inddele håret i mindre sektioner.
  2. Hold fast i spidserne af hår sektionen og placer håret ved roden af formjernet. Roter håndleddet så håret vikles om formjernet indtil hele sektionen er viklet om. Hvis du kun ønsker krøller i spidserne af håret skal du selvfølgelig kun rulle håret op de første par cm.
  3. Når håret er viklet om formjernet skal varmen trænge igennem håret. Efter 10-15 sekunder vil de fleste typer hår have taget form og være flot krøllede. Ingen har ens hår, så længden af tid håret skal være viklet om formjernet kan variere fra person til person. Jo længere tid håret påvirkes af varmen fra formjernet, jo mere holdbart og krøllet vil håret blive.
  4. Løsn herefter håret og lad sektionen køle af inden du arbejder videre igennem resten af håret.

Ekstra: For at bevare krøllernes form og spændstighed kan du tilføre håret styling produkter såsom olie, en hårlak med hold eller volumen eller en blød voks som ikke tynger håret.

Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 11. februar 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 15. oktober 2009.