Sådan undgår du grønt skær i håret!

Cf
Din guide
Camilla, frisør
Sådan undgår du grønt skær i håret!

Har du blondt hår? Hvis du har, er du formentligt bekymret, hvis du ikke allerede er bekendt med problemet, for at håret får et grønt skær når du bader i pool og boblebad. Alle med blondt hår vil før eller siden formentligt blive nødt til at bekæmpe et grønt skær i håret. I hverdagen er det måske ikke så tydeligt, men hvis man står i det ’rigtige’ lys vil man tydeligt kunne se det grønne skær.

Hvorfor får jeg grønt skær i håret?

Det grønne skær i håret kan både forekomme hos både naturligt blonde personer og dem som har fået håret farvet. Når du farver håret fjerner du alle de naturlige olier i håret og gør dermed håret ekstra sårbart og modtagelig for udefra kommende påvirkninger. Her vil klor have frit spil i håret og kan være årsag til at håret får et grønt skær.

Kemisk set er det kloren som får metallerne i poolvandet til at oxidere og blive grønne. Blondiner, brunetter og selv rødhårede kan få et grønt skær i håret ved at bade i pool. Men jo lysere hår des nemmere er det at fange de grønne skær.

Hvor der er et problem er der selvfølgelig en løsning. Du får her et par tips til hvordan du undgår at håret får et grønt skær når du bader i pool eller boblebad – uden at du behøver at bruge en badehætte.

  1. Fugt håret inden du hopper i poolen. Brug en stor mængde balsam i håret før du bader i poolvand, som du ved indeholder klor. Udover at have en plejende effekt på håret har balsammen også andre virkninger på håret. Først af alt vil balsammen beskytte håret mod at blive grønt og samtidig vil det fugte håret. Godt nok er hår mest sårbart når det er vådt, sammenlignet med når det er tørt, men ved at blive fugtet med en lækker balsam inden det udsættes for klorvandet undgår du knækkede længder.
  2. Brug olivenolie i håret. Hvis du ikke er glad for at skulle bruge penge på en dyr balsam eller synes pool ejeren ikke om at der kommer balsam i poolvandet er der selvfølgelig også en løsning for dette. Åben køkkenskabet og tag flasken med olivenolie frem. Stil dig i badet og hæld olivenolie i hænderne og masser det ind i håret. Olivenolien beskytter håret mod kloren eftersom kloren ikke kan sætte sig fast i håret. Når du efter at have badet i klorvandet vasker håret vil klorvandet ligge udenpå olien, som beskytter hårpragten, og dermed nemt kunne vaskes væk.
  3. Saml håret i en hestehale. Hvad enden du bruger olivenolie eller balsam er det altid en god idé at samle håret i en hestehale når du nærmer dig klorvand. Hvis du blot skal slappe af i et boblebad er der ingen grund til at gå under vandet med håret, så saml håret i en top på hovedet. Når du samler håret efter brugen af enten olivenolie eller balsam vil håret også holde bedre på produkterne.
  4. Du kan bruge en badehætte, hvis du synes de er smarte? At bruge en badehætte er formentligt den nemmeste måde hvorpå du kan undgå grønt skær i håret. Badehætten beskytter håret mod at blive vådt og dermed suge fugten fra klorvandet. Under badehætten kan du tilføre håret olie eller et leave-in produkt. På den både vil håret blive plejet og næret samtidig med du svømmer.
  5. Skyl håret inden du går i pool. Fugt håret under en bruser inden du går i klorvandet. Ved at fugte håret før du bader, kan du undgå at håret absorberer klorvandet.
  6. Brug en silver shampoo. Silver shampoo er utroligt populært blandt lyshårede. Shampooens konsistens er som alle andre, men farven er ekstremt lilla. Den lilla farve i Silver Shampooen fjerner det grønne skær i håret.
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 28. januar 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 14. november 2009.