Sådan undgår du spaltede spidser!

Sådan undgår du spaltede spidser!
Spaltede spidser er og bliver det evigt tilbagevendende problem for mange. Hvordan opstår de spaltede spidser, og hvordan slipper vi for dem. Vi giver dig her guiden til hvordan du i fremtiden slipper for spaltede spidser.   undga-spaltede-spidser Sådan undgår du spaltede spidser. - Red og børst ikke håret når det er vådt. Hårstråene er utroligt sårbare når håret er vådt, helt op til 25 % mere sårbare i forhold til når håret er tørt. Hvis du alligevel ønsker at rede håret når det er vådt skal du bruge en bred takket kam til forsigtigt at rede filtret hår ud. Husk ikke at hive og trække i håret. - Hvis du har valgt at farve eller permanente håret, så husk at give håret den ekstra pleje som håret fortjener. Brug en serie af shampoo, conditioner og hårkur som er specielt egnet til den type hår du har. - Varmeredskaber såsom hårtørrer, glattejern og krøllejern kan udtørre håret og gøre det skørt. Undgå derfor at bruge varmeredskaber hvis du er på grænsen til at få spaltede spidser. Hvis du alligevel ønsker at føntørre håret, glatte det før du skal ud eller krølle det før den store bytur så husk at bruge et varmebeskyttende hårprodukt. - Lad gerne håret lufttørre hver eneste gang du har tid til at lade håret tørre på den måde. Sæt dig eventuelt som mål at du hver søndag skal lufttørre håret og pleje det ved at rede filtret hår ud og ellers nyde dig selv. - Undgå at hive og flå i det våde hår med et håndklæde når det skal tørres. Prøv i stedet forsigtigt at duppe håret tørt. - Undgå at bruge gummi hårelastiker og hårbånd til at sætte håret op. Brug hellere et af plastik, helst metal, til at sætte håret flot op! - Spis sundt og varieret, gerne mange grøntsager. Ens spisevaner kan have stor betydning for det hår man har på hovedet. Spis derfor fødevarer med et højt fedtindhold, skør som det lyder. En diet med fedtfattige fødevarer får håret til at se kedelig og tørt ud – hvilket vil fremprovokere spaltede spidser. Håret har brug for fedt, og hvis kroppen ikke indtager nok fedt vil hårstråene tørre ud. Hårstråene har brug for fedtet til at se sundt og naturligt ud. Hvis uheldet alligevel skulle være ude og de spaltede spidser har invaderet din hårpragt er den eneste løsning at få dem klippet af. De hårprodukter som kan ’reparere’ håret er kun midlertidige løsninger, men hvis du står og skal i byen eller på arbejde er det også dejligt nemt.
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 7. august 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 30. september 2009.

Du vil måske også læse om...

Julekalender 2020 - Find den bedste beauty pakkekalender!

Julekalender 2020 - Find den bedste beauty pakkekalender!

af Camilla, skribent & frisør
December måned er fuld af jul, hygge og kærlighed! Men hvorfor ikke forkæle sig selv eller en du har kær med én...
5 fantastiske egenskaber ved hårmousse

5 fantastiske egenskaber ved hårmousse

af Camilla, skribent & frisør
Vidste du, at mousse til håret er meget mere end blot styling af krøllede lokker? Det er ofte en udbredt...
Sådan bruger du tørshampoo + 3 tips!

Sådan bruger du tørshampoo + 3 tips!

af Camilla, skribent & frisør
Tørshampoo er et helt fantastisk hårprodukt, som man ikke kan leve uden når man først har prøvet det. Produktet...
TEST: 3 læbepomader med farve testet

TEST: 3 læbepomader med farve testet

af Rikke, skribent & makeup artist
Går man lidt op i sine læber vil ønsket afgjort være, at man altid havde velplejede, flotte og ikke mindst kysseklare...