Guide til Selvbruner & spraytan: Sådan får du en smuk kulør året rundt

Guide til Selvbruner & spraytan: Sådan får du en smuk kulør året rundt

Bedste Selvbruner i test var

Sådan udførte vi testen

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden.

Vi har testet nogle af markedets absolut mest populære og bedste selvbruner produkter. Så savner du inspiration til køb af en ny selvbruner eller er du måske klar på og prøve noget nyt, så skal du bare fortsætte læsningen her i vores selvbruner guide!

Med testen her guider vi dig til den bedste selvbruner!

1. SunSpa Self Tan Mousse 200 ml test - BEDST I TEST

Produkttype: selvbruner mousse Konsistens: spray selvbruner Emballage: flaske med spray Anmelder: Camilla
SunSpa Self Tan Mousse 200 ml
👍
Bedste
i test
Hair Blog

Selvbruner mousse med umiddelbar synlig effekt

Jeg har nok altid været lettere addicted til SunSpa selvbruner. Specielt i de kolde vintermåneder. En god selvbruner giver en let og effektiv tan der holder henover dagen og måske op til flere dage.

Der findes selvbruner spray, selvbruner creme og nu også selvbruner mousse. Mousse kommer selvsagt i en sprayflaske og man vil derfor opleve en let og fluffy konsistens når man trykker moussen ud i håndfladen. Jeg vil næsten hellere anbefale en mindre mængde af gangen, men flere gange frem for én stor omgang mousse på én gang. Det kan være svært at kontrollere og giver et ujævnt resultat når man går i gang med at påføre produktet på huden. Trust me!

Selvbruner fra SunSpa er kendt for sin umiddelbare effekt. Denne selvbruner mousse er abslut ingen undtagelse. Den indeholder bronzer der giver en effekt effekt her og nu. Man skal derfor ikke vente flere timer førend man kan se sin flotte glød.

Selvbruneren er hurtigtørrende og absorberes hurtigt på huden. Den er ej heller klæbrig på nogen måde.

Jeg kan anbefale denne selvbruner mousse til både krop og ansigt. Jeg har altid fået en flot og lækker glød efter brug.

👍👍👍👍👍

Prissammenligning

- tilbud

Selvbruner og spraytan guide

At blive brun kræver ikke nødvendigvis en lang rejse til de varme lande. Der findes i hvert fald mindre tidskrævende og omkostningsrige metoder til at opnå en pæn kulør. Det er f.eks. muligt at gøre brug af selvbruner og / eller spraytan. Netop disse to metoder vil vi slå et slag for i dag. Der er nemlig adskillige fordele ved disse behandlingsformer sammenlignet med solbadning under åben himmel eller i solariet.

Hvordan fungerer henholdsvis selvbruner og spraytan?

Selvbruner og spraytan er to ting, der minder meget om hinanden. Fælles for begge produkter er, at de indeholder DHA, der via berøring med huden får huden til at danne et brunt pigment. Når der dannes brune pigmenter, melanoidiner, bliver du brun. Selvom brug af selvbruner og spraytan er noget andet end traditionel solbadning, så er selve processen faktisk næsten den samme. I alle tre tilfælde startes der nemlig en proces i huden, der giver dig kulør.

Fordele ved selvbruner

Selvbruner byder på rigtig mange fordele. En stor – måske endda den største – fordel er, at du kan bruge midlet selv. Du skal dermed ikke bruge tid og penge på at booke en tid til en professionel behandling. Selvbruner kan komme som både servietter, i skumform og på spray. Der er fordele og ulemper ved disse forskellige typer af selvbruner. Ønsker du at bruge selvbruner på hele kroppen, og ikke kun i ansigtet, så bør du købe midlet i spray- eller skumform. Tredje og sidste type – servietter – egner sig bedre til mindre områder, f.eks. ansigtet.

Foruden at være let at anvende på egen hånd, så har selvbruner også den fordel, at det er en meget billig måde at blive brun på. En serviet koster omkring 10 kroner pr. styk, mens selvbruner i spray- eller skumform koster omkring 50-200 kr. for 200 ml. Der findes dog også mere eksklusive produkter i den høje prisklasse – f.eks. selvbrunere fra Rudolph Care.

Fordele ved spraytan

Der er naturligvis også en række unikke fordele ved spraytan. Denne løsning er dyrere end at bruge selvbruner, men der er til gengæld bedre chancer for at opnå et flot resultat. I de fleste tilfælde bliver denne behandling nemlig udført i en kabine af en professionel.

Da behandlingen er forholdsvis dyr, så vælger de fleste kun at bruge spraytan i forbindelse med særlige lejligheder såsom bryllupper og runde fødselsdage. Typisk betaler man et sted mellem 150 og 600 kr. pr. behandling. Vil du spare penge på spraytan, så bør du investere i klippekort eller et særligt abonnement. Du kan forhøre dig omkring mulighederne i din lokale skønhedssalon.

Så hvad skal jeg vælge?

Det er en smagssag, om man er mest til spraytan eller selvbruner. Det er dog vigtigt at pointere, at man ikke nødvendigvis skal holde sig til én af delene. Gør evt. ligesom mange andre; brug selvbruner i det daglige og gør brug af spray tan behandlinger i forbindelse med særlige lejligheder. Så kan du holde dine udgifter nede og fortsat bevare en lækker kulør.

Sådan opnår du de bedste resultater med selvbruner og spraytan

Som udgangspunkt er man sikret et godt resultat, hvis man bruger enten selvbruner eller spraytan efter anvisningerne. Der er dog op til flere skrækeksempler på, hvor galt det kan gå, hvis man ikke investerer i de rigtige produkter eller behandlinger. Udfordringer som pletter, striber og orange hud efter endt behandling er som sådan ikke unormale. Heldigvis kan man undgå dette, hvis man tager sine forholdsregler.

Drømmer du om en jævn og flot kulør, så skal du følge vores tips til brug af selvbruner og spraytan.

Fjern død og skællet hud

Ønsket om et perfekt bruningsresultat kan let blive spoleret af skællet og død hud. Derfor bør du først og fremmest fjerne alle døde hudceller. Til dette formål skal du bruge en skrubbehandske. Får du ikke fjernet de døde hudceller, så vil du ikke opnå en jævn kulør, hvilket vil gå kraftigt ud over resultatet.

Fordel produktet ordentligt

Hvad enten man bruger selvbruner derhjemme, eller om man benytter sig af spraytan, så er det alfa og omega, at farven bliver fordelt ordentligt. Det er vigtigt, at man kommer hele vejen rundt. Du kan evt. starte nedefra ved fødder og underben, så intet bliver glemt i farten. Har du tendens til at sjuske med dette, så kan du med fordel få en veninde eller professionel til at hjælpe med dette. Bliver produktet, f.eks. en selvbruner, ikke fordelt ordentligt, så er risikoen for grimme plamager og pletter stor.

Vælg den rigtige nuance

Dernæst betyder dit valg af nuance rigtig meget for resultatet. Ikke alle selvbrunere forhandles i flere nuancer, men gør de det, så vælg en nuance, der matcher din hudfarve. Selvom du altid har drømt om en meget mørk kulør, så vil en mørk selvbruner sjældent gøre noget godt for dig, der er meget lys i huden. Generelt for selvbrunere kan man sige, at det er bedst at bygge farven op stille og roligt. Af følgende grund bør du undgå at starte ud med en alt for mørk nuance. At opnå den ønskede kulør kan – og bør – kræve flere behandlinger.

Bedøm denne artikel
77 stemmer, gennemsnit 4.6 / 5
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 12. januar 2021. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 21. april 2020.

Selvbruner vi har testet:

  1. SunSpa Self Tan Mousse 200 ml
    1 SunSpa Self Tan Mousse 200 ml - BEDST I TEST
    👍👍👍👍👍
    4,3
C
Din guide