Toupering Guide 2020. Sådan touperer du håret!Skab volumen i håret med toupering!

Har du tyndt og fint hår? Savner du volumen i håret - eller ønsker du blot at tilføre dit tykke hår lidt ekstra fylde er toupering en mulighed! Toupering af håret er ikke sundt for hårstråene. Du bør derfor ikke gøre det til en fast vane flere gange om ugen. Så hellere anvend et hårprodukt der kan give lidt fylde.

Toupering Guide 2020. Sådan touperer du håret!Skab volumen i håret med toupering!

🥇Dagens tilbud på touperingsbørster

-25%

ghd Narrow Dressing Brush

"ghd Narrow Dressing Brush er en perfekt børste til detaljeret frisering og toupering. Denne smalle børste er oplagt til at udforme mindre detaljer og perfekt finish i håret. Narrow Dressing..."

161 kr.
215 kr.

Toupering af håret kan skabe volumen i håret

En vellykket og skånsom toupering starter med gode redskaber! Der er dog ingen tvivl om, at håret, som udgangspunkt - IKKE har godt af toupering. Du kan dog fint anvende teknikken et par gange om måneden, men du bør afholde dig fra det op til flere gange om ugen. Hilsen frisøren der har set på kunders slidte hårstrå efter daglig toupering gennem længere perioder...

Til en toupering skal du bruge en touperingsbørste samt et par andre gode redskaber og hårprodukter. Se den korte liste nedenfor - og lige herefter kommer den store "guide til toupering", som du formentlig var på udkig efter i første omgang...

Sådan touperer du håret og skaber volumen

 1. Vær sikker på at håret er helt tørt og fri for stylingprodukter. Hvis du ikke har brugt stylingprodukter i håret, op til touperingen, er det en god idé at droppe shampooen under hårvasken. shampoo udtørrer spidserne og gør blot håret mere skrøbeligt. Samtidig vil shampoo, gamle styling og balsamprodukterne blot give vægt til hårstråene, hvilket ikke er ideelt når man ønsker volumen i håret.
 2. Beslut dig for hvor du ønsker at skabe volumen I håret. Normalt er det omkring toppen af hovedet samt baghovedet man skaber volumen i eftersom håret hænger ned. Dermed tilfører man det samlede look volumen, uden at man har touperet hele hårpragten og dermed belastet hele håret. Del håret op i mindre hårtotter, på omkring 2-4 centimeter. Hold hårtotten lodret op i luften.
 3. Samtidig med at du holder hårtotten lodret op i luften tager du din fint-takket kam og touperer håret. Start fra spidserne (det øverste af hårsektionen eftersom du holder håret lodret op i luften) og touper kun ned til ca. 1-2 centimeter fra hovedbunden. Touperingen af håret sker ved at den fint-takket kam kører igennem håret.
 4. Hold godt fast i spidserne og sæt kammen lige under dine fingre. Bevæg kammen i mange små og hurtigere tag ned langs sektionen af hår. Gentag touperingen i håret 4-5 gange. Hvis du gør det rigtig vil håret blive vildt og flot!
 5. Når du er tilfreds med touperingen skal den fikseres. For at få den bedste fylde i håret er det vigtigt at du ikke tilfører hårstråene ekstra vægt. Spray derfor kun hårsprayen med hold i hårrødderne. Lad hårsprayen tørre før du sprayer mere i håret. Du kan speede processen op ved at føntørre håret på svag varme.
 6. Gentag processen med toupering og hårspray indtil du har den ønskede volumen i håret.
 7. For at skabe en flot struktur i håret kan du tage en pladebørste og føre den let hen over det touperede hår. Undgå at rive for voldsomt i touperingen da det vil få dit nyvunde voluminøse hår til at falde sammen.
 8. Sådan! Du burde nu ha' fået tilført håret en lækker volumen! Du kan eventuelt afslutte din styling med en god hårspray der kan tilføre håret en glansfuld effekt eller måske blot afstive din nyfundne volumen.

  Et par ekstra tips til toupering

  • Det kræver øvelse at toupere håret perfekt, men når du først har lært det tager det ikke mere end 10 minutter at skabe volumen i håret.
  • Du kan variere volumen i håret ved at starte touperingen længere ude fra hovedbunden.
  • Hvis du ønsker en ekstra og helt vild volumen kan du starte med at krølle håret, for bagefter at toupere det.
  • Touperingen skader håret, og bør derfor ikke gøres hver dag.
  • Husk ikke at tilføre hårspray i håret før du har touperet det. Hvis du sprayer hårspray i håret før du touperer det vil det skabe flager af lak som lægger sig som hvide skællignende elementer i håret.
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 7. august 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 27. oktober 2009.

Du vil måske også læse om...

Julekalender 2020 - Find den bedste beauty pakkekalender!

Julekalender 2020 - Find den bedste beauty pakkekalender!

af Camilla, skribent & frisør
December måned er fuld af jul, hygge og kærlighed! Men hvorfor ikke forkæle sig selv eller en du har kær med én...
5 fantastiske egenskaber ved hårmousse

5 fantastiske egenskaber ved hårmousse

af Camilla, skribent & frisør
Vidste du, at mousse til håret er meget mere end blot styling af krøllede lokker? Det er ofte en udbredt...
Sådan bruger du tørshampoo + 3 tips!

Sådan bruger du tørshampoo + 3 tips!

af Camilla, skribent & frisør
Tørshampoo er et helt fantastisk hårprodukt, som man ikke kan leve uden når man først har prøvet det. Produktet...
TEST: 3 læbepomader med farve testet

TEST: 3 læbepomader med farve testet

af Rikke, skribent & makeup artist
Går man lidt op i sine læber vil ønsket afgjort være, at man altid havde velplejede, flotte og ikke mindst kysseklare...