Toupering Guide 2020. Sådan touperer du håret!Skab volumen i håret med toupering!

Cf
Din guide
Camilla, frisør
Toupering Guide 2020. Sådan touperer du håret!Skab volumen i håret med toupering!

Har du tyndt og fint hår? Savner du volumen i håret - eller ønsker du blot at tilføre dit tykke hår lidt ekstra fylde er toupering en mulighed! Toupering af håret er ikke sundt for hårstråene. Du bør derfor ikke gøre det til en fast vane flere gange om ugen. Så hellere anvend et hårprodukt der kan give lidt fylde.

Toupering af håret kan skabe volumen i håret

En vellykket og skånsom toupering starter med gode redskaber! Der er dog ingen tvivl om, at håret, som udgangspunkt - IKKE har godt af toupering. Du kan dog fint anvende teknikken et par gange om måneden, men du bør afholde dig fra det op til flere gange om ugen. Hilsen frisøren der har set på kunders slidte hårstrå efter daglig toupering gennem længere perioder...

Til en toupering skal du bruge en touperingsbørste samt et par andre gode redskaber og hårprodukter. Se den korte liste nedenfor - og lige herefter kommer den store "guide til toupering", som du formentlig var på udkig efter i første omgang...

 • En fint-takket kam
 • En hårspray (med pumpe og ikke non-aerosol)
 • En pladebørste

Sådan touperer du håret og skaber volumen

 1. Vær sikker på at håret er helt tørt og fri for stylingprodukter. Hvis du ikke har brugt stylingprodukter i håret, op til touperingen, er det en god idé at droppe shampooen under hårvasken. Shampoo udtørrer spidserne og gør blot håret mere skrøbeligt. Samtidig vil shampoo, gamle styling og balsamprodukterne blot give vægt til hårstråene, hvilket ikke er ideelt når man ønsker volumen i håret.
 2. Beslut dig for hvor du ønsker at skabe volumen I håret. Normalt er det omkring toppen af hovedet samt baghovedet man skaber volumen i eftersom håret hænger ned. Dermed tilfører man det samlede look volumen, uden at man har touperet hele hårpragten og dermed belastet hele håret. Del håret op i mindre hårtotter, på omkring 2-4 centimeter. Hold hårtotten lodret op i luften.
 3. Samtidig med at du holder hårtotten lodret op i luften tager du din fint-takket kam og touperer håret. Start fra spidserne (det øverste af hårsektionen eftersom du holder håret lodret op i luften) og touper kun ned til ca. 1-2 centimeter fra hovedbunden. Touperingen af håret sker ved at den fint-takket kam kører igennem håret.
 4. Hold godt fast i spidserne og sæt kammen lige under dine fingre. Bevæg kammen i mange små og hurtigere tag ned langs sektionen af hår. Gentag touperingen i håret 4-5 gange. Hvis du gør det rigtig vil håret blive vildt og flot!
 5. Når du er tilfreds med touperingen skal den fikseres. For at få den bedste fylde i håret er det vigtigt at du ikke tilfører hårstråene ekstra vægt. Spray derfor kun hårsprayen med hold i hårrødderne. Lad hårsprayen tørre før du sprayer mere i håret. Du kan speede processen op ved at føntørre håret på svag varme.
 6. Gentag processen med toupering og hårspray indtil du har den ønskede volumen i håret.
 7. For at skabe en flot struktur i håret kan du tage en pladebørste og føre den let hen over det touperede hår. Undgå at rive for voldsomt i touperingen da det vil få dit nyvunde voluminøse hår til at falde sammen.
 8. Sådan! Du burde nu ha' fået tilført håret en lækker volumen! Du kan eventuelt afslutte din styling med en god hårspray der kan tilføre håret en glansfuld effekt eller måske blot afstive din nyfundne volumen.

  Et par ekstra tips til toupering

  • Det kræver øvelse at toupere håret perfekt, men når du først har lært det tager det ikke mere end 10 minutter at skabe volumen i håret.
  • Du kan variere volumen i håret ved at starte touperingen længere ude fra hovedbunden.
  • Hvis du ønsker en ekstra og helt vild volumen kan du starte med at krølle håret, for bagefter at toupere det.
  • Touperingen skader håret, og bør derfor ikke gøres hver dag.
  • Husk ikke at tilføre hårspray i håret før du har touperet det. Hvis du sprayer hårspray i håret før du touperer det vil det skabe flager af lak som lægger sig som hvide skællignende elementer i håret.
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 31. januar 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 27. oktober 2009.