Sådan undgår du fedtet hår. Læs Frisørens tips!

Fedtede længder der ligger ned og triste og alt for glansfulde hårstrå… Hvem vil ikke gerne kunne undgå, at håret fremstår sådan?! Læs her hvordan du undgår det i første omgang og få et par tips til hvordan du undgår situationen hvis den skulle opstå.

Sådan undgår du fedtet hår. Læs Frisørens tips!

Forsøg ikke, at skabe volumen i håret med hænderne

Håret makker ikke lige ret og det fremstår trist og kedeligt. Vi har nok alle prøvet det og hele dagen eller aftenen tænker man på håret, som absolut ingen volumen eller fylde har. De fleste gør en af de største fejl – kører fingrene igennem med en opadgående bevægelse i håb om, at kunne skabe lidt volumen. Denne volumen er dog kun midlertidig. Vi taler om 5-10 minutter. Herefter gør man det samme igen… Don’t go there!

Problemet med at køre fingrene igennem hårstråene opstår i det, at du på fingrene naturligt nok sveder. Sveden kører du af på hårstråene, som derved tynges og klasker sammen grundet den ekstra vægt fra sveden. Så brug aldrig den tilsyneladende mest oplagte metode, at køre fingrene igennem håret i håb om, at kunne skabe lidt volumen. Gør du dette vil håret blot få endnu mere tyngde og se endnu værre ud 5-10 minutter efter…

Sveder du f.eks. på panden bør du hellere bruge et stykke papir til, at tørre sveden væk.

Vask håret jævnligt, men ikke for meget

De fleste er godt klar over, at de ikke skal vaske håret hver dag. Vasker man alligevel håret hver dag vil det efter kort tid få det fedtede – og uønskede look. Hvorfor?

Det fedtede look opstår fordi, at man vasker hårets naturlige produktion af olier og sebum ud af håret. Jo tiere man gør dette, des mere skal håret producere – hvilket i bund og grund er logisk nok. Har du vendt håret til, at blive vasket hver dag i en periode produceres der olier og sebum nok til, at der er ”nok” til næste dag hvor det regner med og blive vasket igen. Springer du så en dag eller to hårvaske over vil produktionen jo fortsætte alligevel. Dette resulterer så i en stor produktion og herefter ophobning af sebum og olier i hår og hovedbund…

Vask håret et par gange om ugen, men undgå den daglige hårvask. I en overgang vil du opleve, at håret får et fedtet look, men hold ud! Efter et par dage vil håret opdage, at det ikke bliver vasket hver dag og dermed producere sebum og olier i mindre mængder. Et godt tip imellem de store hårvaske med vand og shampoo vil være et pit-stop med en tørshampoo. Tørshampoo fjerner fedtet fra hårstråene og tilfører samtidig en frisk duft.

Gnub ikke hovedbunden unødvendigt

Massage af hovedbunden er utrolig lækkert, men det sætter gang i produktionen af sebum og olie i hovedbunden. Så undgå de hårde gnidninger mod hovedbunden med håndklædet eller hvis du får en lækker hovedbundsmassage. En let og følsom hovedbundsmassage er mindst ligeså lækker!

Undgå at rede håret hver dag

Er du vant til, at rede håret hver dag bør du tænke dig en ekstra gang om. Undgå at rede håret hver dag og gør det kun et par gange om ugen. Idet at du reder håret fjerner du de naturlige olier fra hovedbunde og kører dem rundt i hårstråene. Dermed produceres der så mere olie til hovedbunden fra de steder hvor du har fjernet det.

5 hurtige tips fra frisøren

  1. Undgå at røre for meget ved håret efter det er stylet. Du tilfører blot ekstra fedt og olie fra hænderne.
  2. Brug tørshampoo eller hårpudder til, at fjerne fedt og olie fra hårstrå og hovedbund. Talkum kan også bruges idet, at talkum absorberer den overskydende olie i hårstråene.
  3. Reducer mængden af fedt i din daglige kost og spis sundt.
  4. Undgå fedtede og meget fugtgivende hårkure.
  5. Anvend altid tørolie til håret, hvis du anvender olie i håret. Eks. Argan Olie
Bedøm denne artikel
143 stemmer, gennemsnit 4.5 / 5
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 18. november 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 18. februar 2015.
C
Din guide