Tips og tricks til håret i vinterhalvåret

Tips og tricks til håret i vinterhalvåret
Vinteren kan være rigtig hård ved håret, og derfor er det vigtigt, at du giver det ekstra fugt og pleje. Det er forskelligt fra til person til person, hvor ofte det er nødvendigt at pleje håret. De fleste eksperter anbefaler dog følgende kurbehandling alt afhængigt af hvor slidt, tyndt og skadet dit hår her. Her bliver håret inddelt i tre kategorier: 1. Tyndt hår og fint hår Har du tyndt og meget fint hår, skal du måske kun bruge en god hårkur en gang om ugen. Er håret meget skadet kan du for en stund putte lidt kur i dine spidser ved hver vask. Men endelig kun spidserne, da resten af dit hår hurtigt kan fremstå fedtet. 2. Normalt hår Har du normalt hår, anbefales det at du 1-2 gange om ugen benytter dig af en hårkur 3. Tykt og hår + krøller Har du enten tykt hår, krøller eller meget tørt hår kan du bruge en kur hver gang du vasker dit hår. En hårkur er nemlig plejende, nærende og fugtgivende for dit hår, og særligt her om vinteren er dette noget håret kan bruge, da den tørre luft gør dit hår tørt.

En vanvittig god hårkur

En rigtig god hårkur er NouNou Pak fra Davines, som giver det blødeste, lækreste og sundeste hår at se på. Hårkuren får dit hår til at føles silkeblødt når den vaskes ud, og har du problemer med at redde dit hår, er denne mere end egnet. Kuren er desuden tilsat antioxidanter, som gør håret ekstra sundt og lækkert. Du udnytter bedst kurens egenskaber ved at fordele en lille mængde af Davines NouNou Pak i vådt hår, men håret skal endelig ikke være drivvådt, så “tryk” gerne mest muligt af vandet ud af dit hår inden påføring. Herefter masserer du kuren ind i håret. Her er det vigtigt den ikke kommer helt ind til hovedbunden, da dette vil få håret til at fedte. Put derfor kuren i længder og spidser, og lad den virke i håret i 10 til 15 minutter. Hvis du er under tidspres, kan 5 minutter også have en god effekt. Skyld herefter kuren grundigt ud af håret med varmt eller lunkent vand. Er du i den situation, at du har rigtig god tid, kan du fugte dit hår, putte hårkuren i, slynge et håndklæde om håret og hårkuren, og lade den sidde i en times tid, hvorefter du skylder den ud i varmt eller lunkent vand. Når du pakker håret ind i et håndklæde, vil håret få lidt ekstra varme, som ”åbner op” for håret, og kuren vil derfor kunne give ekstra fugt og pleje til dit hår. Det er også derfor at du ved frisøren normalt bliver sat under varme når du får kur i dit hår.
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 7. august 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 28. november 2014.

Du vil måske også læse om...

Julekalender 2020 - Find den bedste beauty pakkekalender!

Julekalender 2020 - Find den bedste beauty pakkekalender!

af Camilla, skribent & frisør
December måned er fuld af jul, hygge og kærlighed! Men hvorfor ikke forkæle sig selv eller en du har kær med én...
5 fantastiske egenskaber ved hårmousse

5 fantastiske egenskaber ved hårmousse

af Camilla, skribent & frisør
Vidste du, at mousse til håret er meget mere end blot styling af krøllede lokker? Det er ofte en udbredt...
Sådan bruger du tørshampoo + 3 tips!

Sådan bruger du tørshampoo + 3 tips!

af Camilla, skribent & frisør
Tørshampoo er et helt fantastisk hårprodukt, som man ikke kan leve uden når man først har prøvet det. Produktet...
TEST: 3 læbepomader med farve testet

TEST: 3 læbepomader med farve testet

af Rikke, skribent & makeup artist
Går man lidt op i sine læber vil ønsket afgjort være, at man altid havde velplejede, flotte og ikke mindst kysseklare...