Tips til pleje af blond hår

Tips til pleje af blond hår
Blondt hår er ekstra krævende at holde ved lige, eftersom, at håret et let modtageligt overfor udefrakommende påvirkninger. Dette gælder både naturligt blond og hår for dem, som har fået lidt hjælp med hårfarve. Begge dele kræver ekstra pleje for, at forblive smukt, glansfuldt og med et sundt look. Du får her to varianter og råd til pleje af blondt hår. Den ene koster lidt penge og den anden er 100 % gratis. Begge metoder sikrer dig, at den blonde farve forbliver i lokkerne og fremstår smuk og glansfuld. Du bliver formentligt overrasket når jeg fortæller dig, at en flaske kildevand kan være din bedste ven – når det kommer til pleje af blondt hår?! Mere om dette længere nede…

#1 Pleje af blondt hår med lidt penge på lommen…

Silver shampoo (lilla shampoo) kan gøre underværker hvis håret først har fået et uønsket gulligt skær. Gullige nuancer kan opstå hvis man har fået afbleget håret eller man har udsat håret for røg over en længere periode. De lilla reflekser i en silver shampoo ’dræber’ og udligner de gullige nuancer og skær i lokkerne. Silver shampoo fremmer de lyse og klare nuancer i blondt hår. OBS. Med blondt hår bør du også undgå forskellige hårprodukter. Undgå shampoo, balsam og eventuelt hårkur med gule, pink og røde nuancer. Disse farvestoffer ’hænger fast’ i blondt hår og fremme de uønskede nuancer. OBS. Har du platinblondt hår bør du kun anvende en mindre mængde silver shampoo (lilla shampoo) ved hver hårvask og ikke lade den sidde i for længe. Får du alligevel et lilla skær i dit platinblonde hår, kan du blot en pause med den lilla shampoo og det forsvinder igen.

#2 Pleje af blondt hår uden penge på lommen…

Ofrer du 5 minutter ekstra på hårvasken kan du redde de blonde lokker fra de skader, som normalt brusebadsvand kan pådrage håret. Kildevand er allemandseje og ligger som fast inventar i mange håndtasker. Kildevand kan være en utrolig effektiv metode til, at pleje og vedligeholde blondt hår. Kildevand er renset for kalk og andre stoffer, som vandhanevand nu engang indeholder fra naturens side.
  • Fugt hårstråene inden hårvask med en ½ flaske kildevand
  • Vask håret som normalt. Evt. med en god silver shampoo (lilla shampoo).
  • Afslut badet ved, at hælde den sidste ½ flaske kildevand i håret
OBS. Afholder du dig fra denne metode fordi kildevand har stuetemperatur eller er koldt, er der råd for dette. Hæld kildevandet i en skål og giv det få sekunder i mikroovnen. Tjek dog temperaturen på kildevandet ved, at stikke albuen i først. Undgå for guds skyld ekstrem varme i håret da det udtørrer og falmer lokkerne. Endnu et 100 % gratis og tilmed sundt tips for dit helbred og blonde lokker er, at holde sig fra rygning… Røg gør blonde lokker mørkere og kan med tiden forsage gule skær og nuancer i ellers flotte lyse længder.
Bedøm denne artikel
92 stemmer, gennemsnit 4.4 / 5
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 18. november 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 18. februar 2015.
C
Din guide