Vælg den rigtige hårvoks

Cf
Din guide
Camilla, frisør
Vælg den rigtige hårvoks
Udvalget af hårvoks er kæmpe - så det er intet under at det trods alt kan være lidt svært at finde ud af hvilken hårvoks man skal bruge. Det er ikke altid at den-der-voks dine bekende bruger er den ideelle til dig... Der findes mange forskellige typer hårvoks, som alle har hver deres formål og egenskaber. For at kunne finde den rigtige voks til netop dit hår, bliver du nødt til, at vide lidt om de forskellige typer hårvoks. Hårvoks skal vælges ud fra hvilken type hår man har; længden af håret samt hvilke egenskaber og effekter man ønsker i håret.

Voks til kort hår - mange muligheder og ingen begrænsninger

Har du kort hår findes der mange valgmuligheder hvad angår styling, produktudvalg og ønsket look. Kort hår har ofte brug for en voks, som tilfører håret et stærkt hold. Vælg en hård voks, med et mat look og ekstremt hold. Hvis du ønsker en mindre iøjnefaldende frisure kan du bruge en blød og glansfuld voks. Ønsker du et stift og kraftigt hold, samtidig med et glansfuldt finish, kan du bruge en glansgivende hårspray.

Voks til langt hår - se efter stylingprodukter, som ikke tynger hårstråene

De fleste med langt hår ønsker ofte en flot, fyldig og voluminøs frisure. Derfor er det ekstra vigtigt at vælge en voks til håret, som ikke tynger håret. Dette er selvfølgelig også gældende hvis man ønsker at bruge andre stylingprodukter. Vælg en voks på spray. Med en voks på spray har du bedre mulighed for at fordele stylingproduktet i håret, samtidig opnår du en lækker struktur. Vælger du en voks, som kommer i tube eller krukke, kan det være svært at fordele den jævnt i hele håret - og du vil derfor ofte risikere at håret tynges og klasker sammen.

Voks til fint hår - undgå bløde og fedtede voks produkter

Har du fint hår og ønsker du volumen i håret, kan du med fordel vælge en voks, som er drøj. Tilfør voksen ved hårrødderne og skab løftet ved hovedbunden. Vælg altid en voks med en mat effekt, da en glansgivende voks, vil få hovedbunden til at se fedtet ud. Har du fint hår bør du altid undgå fedtede og bløde voksprodukter - da disse vil få håret til at falde sammen

Voks til kraftigt hår - tilfør håret glans og fugt

Har du kraftigt hår har du sikkert oplevet at kraftigt hår har en tendens til at se tørt og 'brugt' ud. Brug derfor en lækker voks, som tilfører håret glans - lidt kunstig glans i håret kan gøre underværker! Ovenstående guide er forholdsvis kort og forenklet, så husk at der findes mange forskellige voksprodukter med hver deres specielle egenskaber og effekter. Prøv dig frem - en blanding af forskellige voks produkter kan også give et nyt pift!
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 28. januar 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 21. december 2014.