Vasker du håret på den rigtige måde?

Vasker du håret på den rigtige måde?
Vasker du håret på den rigtige måde? De fleste af os er sikre på at vide hvordan man vasker håret korrekt, men vi er måske forkert på den. Vi har jo trods alt vasket vores hår hele livet, men vi kan have vasket vores hår forkert, hvilket kan have medført ødelæggelse af håret uden at vi vidste det. Hårvask Hvad vi skal huske er at håret er utroligt skrøbeligt og individuelt fra person til person. Ligegyldigt om håret ser tyndt eller stærkt ud er det vigtigt at vi behandler det rigtigt. Så vi kan ikke bare rive og flå i det da dette vil få hårstråene til at brække, hvilket må siges at være det sidste vi ønsker! Hvordan vasker man så håret korrekt? Det første du skal gøre inden håret vaskes er at udrede filtret hår, når først håret er blevet vådt kan håret filtre endnu mere hvis man ikke har redt de i forvejen filtrede hårstrå ud. Sørg herefter for at alt håret bliver vådt og der ikke er tørre strå. Du kan bruge både varmt og koldt vand, lige hvad du ønsker. Men det bedste resultat opnår du ved at bruge varmt vand til at åbne hårstråene og få renset dem godt igennem for olier, stylingprodukter og snavs. Afslut herefter med et koldt brus så hårstråene lukkes igen og fremstår rene og ekstra glansfulde. Rens håret under bruseren for at slippe af med stylingprodukter fra tidligere. Brug blidt fingrene til at rede håret igennem og lad vandet gøre arbejdet. Tag lidt shampoo og læg det i håndfladerne hvorefter håndfladerne gnubbes mod hinanden og shampooen tilføres håret. Bemærk at shampooen skal tilføres i hovedbunden og ikke i enderne af håret. Hvis shampooen tilføres i enderne af håret kan det få enderne til at tørre ud og spalte. Når shampooen skal fordeles i håret er det vigtigt at du ikke roder håret fra venstre side over til højre side, bagfra til foran – dette vil blot få håre til at filtre. Herefter vaskes shampooen ud med vand. Ofte bliver man nødt til at give sit hår endnu en shampoo vask. Formålet med den første shampoo vask er at rense olier, stylingprodukter og snavs ud af håret. Anden vask er beregnet til at pleje håret. Du kan med fordel lade shampooen sidde i håret i et par minutter i både den første og anden vask da dette vil pleje håret. Husk altid at få vasket alle shampoo resterne ud af håret efter hårvasken. Efter shampoo vasken kan du blive fri for overskydende fugt ved at presse vandet ud af håret. Du må hverken trække eller hive i håret eftersom håret er utroligt skrøbeligt når det er vådt. Når det overskydende vand er ude af håret tilføres en lækker balsam. Tilfør balsam produktet langs hårkanten, i nakken og i spidserne. Modsat shampooen er det vigtigt at balsammen også tilføres i spidserne da dette plejer spidserne og du kan derved undgå spaltede spidser og brække hårstrå. Pak eventuelt håret ind i en badehætte eller blot undgå at få vand i håret og lad balsammen virke i et par minutter. Herefter skylles balsammen ud af håret. Ovenstående proces kan synes som tidsspilde, men husk at flot og sundt hår ikke kommer af sig selv!
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 7. august 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 27. september 2009.

Du vil måske også læse om...

Julekalender 2020 - Find den bedste beauty pakkekalender!

Julekalender 2020 - Find den bedste beauty pakkekalender!

af Camilla, skribent & frisør
December måned er fuld af jul, hygge og kærlighed! Men hvorfor ikke forkæle sig selv eller en du har kær med én...
5 fantastiske egenskaber ved hårmousse

5 fantastiske egenskaber ved hårmousse

af Camilla, skribent & frisør
Vidste du, at mousse til håret er meget mere end blot styling af krøllede lokker? Det er ofte en udbredt...
Sådan bruger du tørshampoo + 3 tips!

Sådan bruger du tørshampoo + 3 tips!

af Camilla, skribent & frisør
Tørshampoo er et helt fantastisk hårprodukt, som man ikke kan leve uden når man først har prøvet det. Produktet...
TEST: 3 læbepomader med farve testet

TEST: 3 læbepomader med farve testet

af Rikke, skribent & makeup artist
Går man lidt op i sine læber vil ønsket afgjort være, at man altid havde velplejede, flotte og ikke mindst kysseklare...