Lysning af håret: Lyse striber, babylights, reflekser eller afblegning?

Lysning af håret: Lyse striber, babylights, reflekser eller afblegning?

Lyse striber i håret

At få lavet lyse striber i håret (også kaldet reflekser) kan være et friskt pust til både hår og udseende generelt. Ønsker du at prøve noget nyt, og kan du godt lide tanken om lyse striber i håret, så bør du undersøge de forskellige lysningsmetoder. Vi præsenterer dig for nogle af de mest anvendte metoder i denne guide.

Hvem kan få lavet lyse striber i håret?

I princippet vil alle kunne få lyse striber i håret, hvad enten man er lys- eller mørkhåret. Dog er chancen for et godt resultat bedre, hvis man i forvejen har lyse nuancer i håret. Dermed ikke sagt, at man ikke kan få glæde af lyse striber, hvis man har sort, brunt eller rødt hår. Her er det bare vigtigt at gøre brug af de rette teknikker for at undgå gult hår og grimme udgroninger. Som hovedregel er foliemetoden ikke tilegnet dig med mørkt hår. Der findes dog andre anbefalelsesværdige metoder. Disse skal vi nok omtale i guiden.

Metoder: Sådan får du lyse reflekser i håret

Er du overbevist om, at lyse reflekser vil kunne gøre noget godt for dit hår og dit udseende, så skal du ikke tøve med at få gjort noget ved det. Inden du går i gang med den helt store farvning, så bør du undersøge, hvilke metoder der findes til formålet. For et godt resultat er det nemlig afgørende, at du får valgt den rigtige metode.

Balayage

Balayage er en lidt teknisk metode. Der er nemlig tale om en frihåndsteknik, hvor man påfører de lyse striber med en pensel. Her er hætten eller folien erstattet med pensel, hvilket har den fordel, at der kan opnås et mere naturligt resultat. balayage hører til blandt tidens største hårtrends, selvom det er en lidt dyr farvningsmetode.

Highlights

En anden udbredt og populær metode går under navnet highlights, hvor man gør brug af folie. En af fordelene ved denne metode er, at den kan udføres på egen hånd på badeværelset. Man skal dog have et godt kendskab til metoden for at opnå et godt resultat.

Babylights

Der er også mulighed for at gøre brug af babylights, der er et godt alternativ til både balayage og highlights. Med denne foliemetode opnår du mindre markante udgroninger og en mere naturlig farve, hvilket tilsammen giver gode forudsætninger for et perfekt resultat. Babylights skiller sig ud fra highlights ved at blive lagt i tynde passager.

Er lysning af håret skadeligt?

Du havde måske håbet på et andet svar, men faktum er, at lysning af håret er skadeligt. Det er dog muligt at få lyse striber i håret uden at skade håret mere end højst nødvendigt. Skal du have lavet lyse reflekser i håret, og vil du gerne gøre det så skånsomt som muligt, så skal du gøre brug af følgende guldkorn:

  1. Lad en professionel (frisør) stå for behandlingen (vælg en erfaren og grundig en af slagsen – de bruger de mest hensigtsmæssige teknikker og produkter)
  2. Bland Olaplex i farven (så kan du forebygge uønskede hårskader)
  3. Undlad at farve det for tit
  4. Pas godt på dine lyse striber efter endt behandling (brug bl.a. fugtgivende produkter)

Derfor bør du overlade arbejdet til frisøren

At lave lyse striber i håret er ikke nødvendigvis raketvidenskab. Det er ikke desto mindre noget, der kræver en vis erfaring og ekspertise, hvis man ikke skal ende med gult, skadet og grimt hår. Føler du selv, at dit hår er en vigtig del af dit udseende og din personlighed, så bør du ikke gå på kompromis med hårpleje- og behandlinger.

I sidste ende er det op til dig, om du vil farve håret på egen hånd, eller om du vil overlade arbejdet til en frisør. Vi vil dog gerne fremhæve fordelene ved at vælge frisøren til fordel for gør-det-selv-løsningen.

Fordelene kommer her:

  1. Du får professionel vejledning – Skal du lave lyse striber i håret for første gang i dit liv, så kan meget gå galt. Du kan være heldig, at alt går planmæssigt, men gør det ikke det, så kan det være svært at rette op på eventuelle fejl og skader. Dette slipper du for, hvis du besøger din frisør, der kan give den rette vejledning og endda gøre det hele for dig. Med vejledning kan du bl.a. forebygge allergiske reaktioner. Du bliver også hjulpet med at finde den helt rigtige farve.
  2. Du undgår at få gult eller orange hår – Selvom det er svært at yde garantier, når det kommer til hårfarvning, så skulle der være en god chance for, at du hverken får gult eller orange hår, hvis du får en professionel frisør til at lave de ønskede striber i håret. Der er f.eks. noget hår, især mørkt hår, der har tendens til at trække gult op, når det bleges, hvilket der gerne skal undgås. Her spiller frisørens faglige viden igen ind.
  3. Du er sikret fuld tryghed – At skulle farve hår på egen hånd (hvad enten man skal lave striber eller udføre en komplet farvning) er en nervepirrende affære. Ofte vil man blive plaget af tanker og bekymringer omkring, hvor galt det kan gå. Det er ikke sikkert, at det rent faktisk går så galt, som man havde tænkt eller frygtet, men hvorfor tage chancen? Hos frisøren får du fuld tryghed, hvilket bør være pengene værd.
Bedøm denne artikel
128 stemmer, gennemsnit 4.9 / 5
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 12. januar 2021. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 22. april 2020.
C
Din guide