Bedste Mini Glattejern: Læs frisørens guide til valg af mini glattejern

Et mini glattejern er til dig på farten! Rejser du meget, skal på en weekendtur eller måske blot overnatte væk fra hjemmet kunne et mindre glattejern blive dit ultimative sidekick. Du sparer plads i bagagen og det er nemt at have med sig rundt. Her på Hair blog får du frisørens guide til valg af det bedste mini glattejern!

Bedste Mini Glattejern: Læs frisørens guide til valg af mini glattejern

Bedste Mini glattejern i test var

Sådan udførte vi testen

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden.

Vi har testet nogle af markedets mest populære mini glattejern. Så overvejer du og købe et til en forestående ferie eller til håndtasken når du er på farten, så skal du bare fortsætte læsningen her i vores store mini glattejern test.

Med testen her guider vi dig til det bedste mini glattejern!

1. GHD Gold Mini Styler test - BEDST I TEST

Produkttype: glattejern Anmelder: Katja
GHD Gold Mini Styler
👍
Bedste
i test
Hair Blog

Mini glattejern med smalle varmeplader

Jeg har altid været vild med både ghd glattejern og ikke mindst deres varianter af føntørrer. Jeg har gennem mange år anvendt traditionelle glattejern (her tænker jeg på varmepladernes størrelse) og vil efterhånden påstå, at jeg mestrer diverse teknikker til krøller og styling til fingerspidserne.

Efter 3 måneder med dette ghd mini glattejern på badeværelset må jeg sige at jeg er overrasket. Jeg har tendens til små naturlige krøller i nakken - dem har jeg altid forsøgt og glatte med et normalt glattejern, men det har altid været svært og komme dem helt til livs. Nu har jeg afprøvet dette i en periode og det får helt perfekt fat i de små krøller.

Dertil har jeg også af flere omgange lavet små slangekrøller med mini glattejern - det er samme fremgangsmåde som hvis man brugte et med normal bredde.

Alt i alt er dette ghd mini glattejern et perfekt valg hvis man ønsker og få bugt med små naturlige krøller samt hvis man ønsker endnu mindre krøller i håret.

Den fysiske længde på glattejernet er identisk med de øvrige modeller og nok mange andre mærker - så her er kun tale om et mini glattejern i den forstand, at bredden på varmepladerne er ekstra smalle.

Derfor skal du vælge GHD Gold Mini Styler

Ønsker du et glattejern der kan fiske flyvske hårstrå, pandehåret eller måske de små lokker henover ørene er det her ghd mini glattejern det perfekte valg.

Få bugt med naturlige krøller, Mulighed for at lave ekstra små krøller
Længden er identisk med et traditionelt glattejern
👍👍👍👍👍

Prissammenligning

- tilbud

2. HH Simonsen Pocket Straightener test

Produkttype: mini glattejern Anmelder: Katja
HH Simonsen Pocket Straightener

Mini glattejern med keramiske varmeplader

Jeg har gennem tiden haft en del stylingværktøjer fra HH Simonsen i salonen; herunder deres populære glattejern og føntørrer. Første gang da jeg fik dette mini glattejern fra HH Simonsen i hænderne blev jeg yderst positivt overrasket. Ofte betyder ‘mini’ at der spares på alt overflødigt - herunder ledningslængden o.l. Denne model er udstyret med en ekstra lang ledning hvilket gir’ bare lidt frihed når man glatte og style håret.

Det er ikke altid, at et glattejern der reklamerer med høj varme er en positiv ting. Ofte har billige glattejern dårlige varmeplader og må kompensere med en høj arbejdstemperatur for og fungere som påtænkt. Det er dog ikke tilfældet med dette HH Simonsen mini glattejern - det er udstyret med turmalin keramisk teknologi på varmepladerne. Det sikrer et glat og krus-frit resultat, hurtigere opvarmning af varmepladerne og optimal beskyttelse af lokkerne.

Som med mange andre mini glattejern er det nok ikke egnet til andet end lejlighedsvis brug grundet sin størrelse, men det er afgjort et godt mini glattejern når det skal være. Jeg vil anbefale det til dig der ønsker et mini glattejern til rejsen eller håndtasken.

Ekstra lang ledning (2 meter), Keramiske varmeplader, Varmer hurtigt op, Kompakt design
👍👍👍👍👍

Prissammenligning

- tilbud

3. Remington S2880 Mini Hair Straightener test

Produkttype: mini glattejern Anmelder: Katja
Remington S2880 Mini Hair Straightener

Godt glattejern til rejsen og håndtasken

Dette er et ægte mini glattejern til håndtasken! Varmepladerne er smalle og længden er helt tilpas. Som hverdags glattejern vil det ikke fungere i længden - specielt ikke til os med ekstra lange lokker. Det vil tage en krig.

Remington er kendt for deres mange andre gode stylingværktøjer og dette kan også sættes i den sammenhæng. Dog er selve plastikken ikke ‘dyr’ og røre ved og tænd/sluk knappen virker mindre holdbar. Jeg vurderer dog ikke disse to små ‘minusser’ som værende afgørende. Til prisen er det et meget fornuftigt og billigt mini glattejern. Det vil afgjort kunne være anvendeligt i de situationer hvor man ikke lige har sit standard glattejern ved hånden. Det kunne være på rejsen. Et fint glattejern til rejsen.

Derfor skal du vælge Remington S2880 Mini Hair Straightener

Hvis du ønsker et mini glattejern der kan være i en håndtaske er det helt perfekt.

Perfekt mini glattejern til håndtasken, Opvarmes hurtigt, Mini glattejern til mænd og kvinder
Dimensionerne er små men fine til lejlighedsvis brug
👍👍👍👍👍

Prissammenligning

- tilbud

Mini glattejern til dig på farten

De små glattejern i rejsestørrelse er på ingen tid blevet en absolut bestseller indenfor stylingværktøjer. De fleste kender formentlig til overvejelsen om hvorvidt man skal tage det store og klodsede glattejern med på rejsen eller lade det ligge hjemme i skuffen på badeværelset.

Med et mini glattejern slipper du helt for de tanker – det passer ind overalt.

Derfor skal du investere i et glattejern i rejsestørrelse

Med et mini glattejern ved hånden har du den absolut bedste erstatning for et traditionelt glattejern i normal størrelse. Dog vil jeg vove den påstand, at et mini glattejern nok aldrig bliver den ultimative løsning i længden og over en længere periode. Den lille størrelse vil for de fleste nok aldrig blive et første valg. Her tænker jeg på hvis man sammenligner funktionerne med et normalt glattejern. Det er dog en fin løsning og din bedste kompagnon når du er på farten!

Jeg er derfor slet ikke i tvivl om, at man i en snæver vending altid kan anvende et mini glattejern i de dage det kræves. Du vil dog formentlig hurtigt glæde dig til, at komme retur til dit normale glattejern igen. Mini glattejern er ideelle som erstatning for et stort.

Mini glattejern er ideelle til rejsen, håndtasken hvis du er på vej i byen eller hvis du skal på weekendtur. I sådanne tilfælde vil et mini glattejern være ideelt!

De små glattejern i rejsestørrelse er ikke kun til når man er på farten. Der findes faktisk en række stylingmuligheder med disse, som kan være svære at opnå med et i normal størrelse. Læs med nedenunder!

De små glattejern i rejsestørrelse er ikke kun til rejsen

Der findes faktisk et hav af stylingmuligheder med netop de små glattejern. Muligheder for styling af lokkerne, som kan være komplicerede at opnå med et i traditionel størrelse.

Varmepladerne på et mini glattejern et selvsagt smallere og ofte også kortere. Man kan derfor vende ‘ulempen’ til en stor fordel. Med mindre varmeplader kan man påvirke og styline mindre sektioner af håret.

Med et mini glattejern kan man nemt style pandehåret, de dumme naturkrøller i nakken der bare skal være ikke eksisterende og tilmed skabe krøller i håret. Små krøller.

Ghd mini styler glattejern

Ghd har med stor succes vendt termen “mini glattejern” lidt på hovedet. Selve længden af glattejernet er den samme, som hvis man ser på deres traditionelle GHD glattejern. Forskellen ligger udelukkende i bredden af varmepladerne.

Et ghd mini glattejern er derfor ikke et traditionelt “glattejern i rejsestørrelse”, men nærmere den perfekte partner til den korte frisure! De smalle varmeplader gør det utroligt nemt at påvirke små sektioner af hår og style dem til perfektion.

Der findes i dag et par forskellige små ghd glattejern; Classic Mini Styler samt Gold Mini Styler. Den fysiske størrelse på de to glattejern er stort set identisk. Forskellen ligger primært i designet og teknikken indeni. Gold Mini Styler er det ghd mini glattejern med den nye teknologi.

Hvis man går efter mini glattejern der passer ned i håndtasken eller fylder minimalt i kufferten vil dette ikke være det rigtige valg. Dog vil du ikke kunne finde et bedre valg når det kommer til kvalitet og funktion.

 • Et mini glattejern hvor kvaliteten er i top
 • Keramiske varmeplader
 • ION-teknologi sikrer et glattere resultat
 • Arbejdstemperatur op op til 185°C
 • Ekstrem hurtig opvarming
 • Sleep-mode sikrer at glattejernet slukker af sig selv hvis det ikke anvendes
 • 2,7 meter ledning med pivot funktion

HH Simonsen Pocket Straightener

HH Simonsen er et dansk mærke, som er kendt for deres meget prisvenlige stylingredskaber. Herunder deres HH Simonsen mini glattejern, som oftest kan fås til under 200 kr. og måske, hvis man er heldig, en endnu lavere pris. Til prisen er de her mini glattejern et godt valtg!

Vælger du et HH Simonsen glattejern i rejsestørrelse vil man få et smart lille redskab i trendy farver med et godt greb.

Glattejernet kan bruges til at glatte og krølle håret til perfektion. Der er nok ingen tvivl om, at den fysiske størrelse på et mini glattejern gør arbejdstiden lidt længere end med et i normal størrelse. Dog vil man komme i mål. Med lidt tålmodighed.

 • God størrelse til håndtasken eller kufferten
 • Keramiske plader sikrer en skånsom styling af håret
 • Vippeplader sikrer at varmepladerne følger hårets bevægelser
 • Arbejdstemperatur på op til 200°C
 • 2,4 meter ledning med pivot funktion
 • Meget prisvenlige

Krøller med et mini glattejern

Teknikken er præcis den samme, som med et glattejern i normal størrelse. Man kan selvfølgelig også gå med permanente krøller, men måske ønsker du blot en hurtig og nem løsning inden byturen? Du får her min guide til små krøller med et mini glattejern - efterfulgt af mine egne tips & tricks, som jeg selv anvender!

Det skal du bruge

 • Et mini glattejern
 • Et varmebeskyttende hårprodukt
 • Hårolie / serum med glans
 • En aerosol hårspray med et godt hold

Sådan laver du krøller med et mini glattejern

 1. Start med at vaske lokkerne og lad det tørre. Ideelt set lufttørre. Man får det bedste udgangspunkt for perfekte krøller i håret med rent hår. Krøllerne vil holde længere og fremstå sundere.
 2. OBS! Det er meget vigtigt, at håret tørrer før du begynder at krølle det. Får lokkerne ikke lov til at tørre inden du går videre vil du påføre håret varmeskader med dit glattejern. Hårstråene ‘koges’.
 3. Red håret og udglat eventuelle filtrede totter.
 4. Spray det varmebeskyttende hårprodukt i hele håret. Det vil skabe en barriere mellem hårstråene og varmepladerne. Risikoen for påføre hårstråene varige skader minimeres gevaldigt med en god varmebeskytter.
 5. Separer håret. Del det op i fem sektioner; to lige store sektioner i nakken, to lige store sektioner foran og til sidst en sektion i toppen af håret. Når du deler håret op i sektioner er det nemmere at krølle håret og få et ensartet look i hele håret.
 6. Hold dit mini glattejern vertikalt og tag et par centimeter hår (i bredden), fra en af dine opdelte sektioner, og start ved roden af håret. Klem glattejernet om sektionen så den lukker. Vær’ sikker på, at du holder enderne af sektionen med den frie hånd. Roter nu glattejernet 180 grader og bevæg langsomt glattejernet ned gennem håret.
 7. Når du når til spidserne skal du slippe grebet så krøllerne kommer fri. Fortsæt med samme teknik i alle 5 sektioner af håret, afslut med sektionen på toppen
 8. Afslut krøllerne med en glansgivende hårolie eller serum. Fordel produktet i håndfladerne og kram det ind i krøllerne. Det vil løsne krøllerne lidt grundet tyngden, så husk og kram krøllerne.
 9. Ønsker du et mere defineret look, der samtidig får krøllerne til at holde længere, kan du med fordel afslutte med en god hårspray der tilfører krøllerne et godt hold.

Frisørens tips til krøller i håret med glattejern

 • Jo langsommere du kører dit mini glattejern gennem håret, des mere spændstige vil krøllerne blive.
 • Jo større sektion af hår du krøller på én gang, des større og løsere krøller vil du få.
 • Hårspray vil beskytte krøllerne mod fugt i luften. Man kan dermed (næsten) undgå kruset og ustyrligt hår.
 • Undgå at børste lokkerne og røre for meget ved dem efter du har lavet krøllerne. Hvis håret efterfølgende børstes for meget vil man få kruset hår.
 • Vær altid forsigtigt når du arbejder med varmeredskaber såsom mini glattejern, føntørrer osv. Stå eventuelt foran et spejl og ha’ fokus på din styling af håret. Så kan man undgå skader i hovedbunden og ikke mindst på hårstråene fordi man glemmer hvad man er igang med..
 • Undgå at hive og klemme for meget i håret når du krøller det. Find et let, men bestemt greb. Det kræver bare øvelse!

FAQ - ofte stillede spørgsmål om mini glattejern

GHD Gold Mini Styler mini glattejernet er bedst i test 2024

Online, hos frisøren og i diverse supermarkeder. Udvalget af små glattejern i rejsestørrelse er formentlig størst online hvorfor man bør tjekke her først.

Ja. Et glattejern i rejsestørrelse er ofte kendetegnet på den fysiske størrelse hvor et mini glattejern også kan dække over en variant med smalle varmeplader. Er du i tvivl om hvorvidt den model du har udset dig er A eller B; så kan du kontakte forhandleren. Man plejer også ofte at kunne se det på et produktbillede.

Ja. Du bør/skal altid anvende et varmebeskyttende hårprodukt når du styler håret med varme. Det gælder også ved styling med et lille glattejern. Arbejdstemperaturen kommer også helt op mod 200 grader. Så det er meget vigtigt!

Ja! Fremgangsmåden er præcis den samme, som med et glattejern i ‘normal størrelse.

 • Spray et varmebeskyttende hårprodukt i håret
 • Opdel håret i fem sektioner - siderne, for og bag samt toppen
 • Grib et par cm hår (i bredden), placer det lille glattejern omkring håret et par cm fra hovedbunden, twist 180 grader, kør langsom ud af længden
 • Vupti. Du har nu lavet krøller i håret med et mini glattejern!

Man kan evt. afslutte med en god hårspray eller serum/hårolie.

Bedøm denne artikel
37 stemmer, gennemsnit 4.6 / 5
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 18. november 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 26. februar 2020.