Neglelak FAQ. Læs alt om neglelak og manicure!

Cf
Din guide
Camilla, frisør
Neglelak FAQ. Læs alt om neglelak og manicure!

Neglelak er mere end blog neglelak. Hvordan bruger man produktet, hvad er en manicure osv.? Læs min artikel omkring neglelak og jeg gir' dig svaret og meget mere. Kort fortalt; al' viden omkring neglelak samlet eet sted!

Neglelak FAQ. Alt du bør/kan/skal vide om neglelak!

Forskellige typer af manicure

Produkter relateret til neglelak

Opbevaring af neglelak

Hvad betyder manicure?

Manicure udtrykket dækker over det at ordne sine negle. En manicure består ofte af flere trin, som i sammenhæng gør at negle og hænder ser vejplejede ud. Som underkategori til manicure findes der forskellige former. Herunder fransk, amerikansk m.m.

Hvad betyder amerikansk manicure?

Amerikansk manicure (american manicure)udtrykket dækker næsten over det samme, som en fransk manicure. Forskellen fra en amerikans manicure til en fransk manicure, ligger i at overgangen fra den hvide kant til den neutrale del af neglen er udvhisket. Med en amerikansk manicure får du altså et blødere look ifht. den klassisske franske manicure.

Hvad betyder halvmåne manicure?

Halvmåne manicure (half moon manicure) udtrykket dækker over en 'omvendt' fransk manicure. Istedet for den klassiske franske manicure, hvor man laver neglens hvide kant i en anden farve, så laves neglens 'halv måne' (den nederste del af neglen) i en anden farve eller ingen farve.En halvmåne manicure kan også kombineres med den franske manicure. Læg neglelakken på både månen og kanten i eller 3 farver.

Hvad betyder lag-på-lag manicure?

Lag-på-lag manicure (layering) udtrykket dækker over måden at lægge flere neglelakke ovenpå hinanden og dermed skabe nye farver.En lag-på-lag manicure kan f.eks. opbygges ved at lægge en lak som ikke dækker helt ovenpå en anden skarpe farve - som derved danner en 3. og ny farve. Man kan med lag-på-lag manicure skabe nogle flotte og nye farver!

Hvad betyder fransk manicure?

Fransk manicure (french manicure) er en negleudsmykning, hvor det yderste af neglespidsen males hvid. Teknikken får både hænder og negle til at fremstå velplejede og uden at det virker overgjort og for flashy!

Husk at lægge en god base coat under den hvide neglelak, for optimal beskyttelse af neglen, samtidig med at den franske manicures 'levetid' forlænges

Hvad er toplak/overlak?

Toplak/overlak (top coat) udtrykket dækker over en klar neglelak, som bruges til at afslutte en manicure - altså det øverste og sidste lag! Toplak beskytter neglelakken og sikrer manicure en lang holdbarhed.Forskellige former for toplak:

  • Hurtigtørrende toplak. Navnet siger det hele. En hurtigtørrende toplak forkorter tørretiden betydeligt. Denne form for toplak kan være en god ting, hvis man ikke ønsker at vente lang tid før ens manicure er tørret.
  • Toplak med mat effekt.

Hvad er underlak?

Underlak (base coat) udtrykket dækker over en neglelak, som lægges nederst. For optimal beskyttelse af nejlene anbefaler vi altid, at du lægger en underlak, før du lægger en neglelak med farve.

En god underlak beskytter neglen mod misfarvning og giver en bedre base for neglelakken. Underlak findes i både klar og mælkehvid.

Hvad er neglelakfjerner?

Neglelakfjerner (nail polish remover) skal bruges til at fjerne neglelakken igen. Der findes neglelakfjerner med og uden acetone, man kan også blot bruge ren acetone - som dog er ekstra skadelig for hud og negle. Ren acetone er det mest effektive middel til at fjerne neglelak fra nejlene.

Hvad er en neglefil?

Neglefil (nail file). En neglefil bruges til at forme og slibe neglene. Grovheden af neglefilen afgør hvor hurtigt og hvor meget du sliber neglen. Man starter altid med den groveste neglefil og afslutter med den fineste.

Hvad er neglelakfortynder?

Neglelakfortynder (nail polish thinner) bruges til at genoplive en neglelak, som har stået bagerst i skabet og dermed tørret ud. Et par dråber af neglelakfortynderen kan gøre underværker for enhver udtørret neglelak.

HUSK - brug aldrig neglelakfjerner, som fortynder. Neglelakfjerner er lavet til at nedbryde neglelak og vil derfor ødelægge den istedet.

Må jeg opbevare min neglelak i køleskabet?

Nej! Modsat mange andre kosmetikprodukter har neglelak ikke godt af at blive opbevaret i køleskab. Der kan dannes fugt i flasken og dermed ødelægges din neglelak.

Hvordan skal neglelak opbevares?

Neglelak bør opbevares i et mørkt og køligt rum eller i en skuffe der lukkes.

Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 28. januar 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 07. maj 2012.