Neglelak FAQ. Læs alt om neglelak og manicure!

Neglelak er mere end blog neglelak. Hvordan bruger man produktet, hvad er en manicure osv.? Læs min artikel omkring neglelak og jeg gir' dig svaret og meget mere. Kort fortalt; al' viden omkring neglelak samlet eet sted!

Neglelak FAQ. Læs alt om neglelak og manicure!

🥇Dagens tilbud på neglelak

-79%

GOSH Nail Lacquer 8 ml - 622 Venus

"GOSH Nail Lacquer 622 Venus er en skøn neglelak der giver et smukt og skinnende resultat hver gang. Udover at give smukke og ensartede negle, er den med høj dækkeevne, så du kun behøver få..."

15 kr.
70 kr.

Neglelak FAQ. Alt du bør/kan/skal vide om neglelak!

Forskellige typer af manicure

Produkter relateret til neglelak

Opbevaring af neglelak

Hvad betyder manicure?

Manicure udtrykket dækker over det at ordne sine negle. En manicure består ofte af flere trin, som i sammenhæng gør at negle og hænder ser vejplejede ud. Som underkategori til manicure findes der forskellige former. Herunder fransk, amerikansk m.m.

Hvad betyder amerikansk manicure?

Amerikansk manicure (american manicure)udtrykket dækker næsten over det samme, som en fransk manicure. Forskellen fra en amerikans manicure til en fransk manicure, ligger i at overgangen fra den hvide kant til den neutrale del af neglen er udvhisket. Med en amerikansk manicure får du altså et blødere look ifht. den klassisske franske manicure.

Hvad betyder halvmåne manicure?

Halvmåne manicure (half moon manicure) udtrykket dækker over en 'omvendt' fransk manicure. Istedet for den klassiske franske manicure, hvor man laver neglens hvide kant i en anden farve, så laves neglens 'halv måne' (den nederste del af neglen) i en anden farve eller ingen farve.En halvmåne manicure kan også kombineres med den franske manicure. Læg neglelakken på både månen og kanten i eller 3 farver.

Hvad betyder lag-på-lag manicure?

Lag-på-lag manicure (layering) udtrykket dækker over måden at lægge flere neglelakke ovenpå hinanden og dermed skabe nye farver.En lag-på-lag manicure kan f.eks. opbygges ved at lægge en lak som ikke dækker helt ovenpå en anden skarpe farve - som derved danner en 3. og ny farve. Man kan med lag-på-lag manicure skabe nogle flotte og nye farver!

Hvad betyder fransk manicure?

Fransk manicure (french manicure) er en negleudsmykning, hvor det yderste af neglespidsen males hvid. Teknikken får både hænder og negle til at fremstå velplejede og uden at det virker overgjort og for flashy!

Husk at lægge en god base coat under den hvide neglelak, for optimal beskyttelse af neglen, samtidig med at den franske manicures 'levetid' forlænges

Hvad er toplak/overlak?

Toplak/overlak (top coat) udtrykket dækker over en klar neglelak, som bruges til at afslutte en manicure - altså det øverste og sidste lag! Toplak beskytter neglelakken og sikrer manicure en lang holdbarhed.Forskellige former for toplak:

  • Hurtigtørrende toplak. Navnet siger det hele. En hurtigtørrende toplak forkorter tørretiden betydeligt. Denne form for toplak kan være en god ting, hvis man ikke ønsker at vente lang tid før ens manicure er tørret.
  • Toplak med mat effekt.

Hvad er underlak?

Underlak (base coat) udtrykket dækker over en neglelak, som lægges nederst. For optimal beskyttelse af nejlene anbefaler vi altid, at du lægger en underlak, før du lægger en neglelak med farve.

En god underlak beskytter neglen mod misfarvning og giver en bedre base for neglelakken. Underlak findes i både klar og mælkehvid.

Hvad er neglelakfjerner?

Neglelakfjerner (nail polish remover) skal bruges til at fjerne neglelakken igen. Der findes neglelakfjerner med og uden acetone, man kan også blot bruge ren acetone - som dog er ekstra skadelig for hud og negle. Ren acetone er det mest effektive middel til at fjerne neglelak fra nejlene. At finde den bedste neglelakfjerner kan være noget af en udfordring i sig selv.

Hvad er en neglefil?

Neglefil (nail file). En neglefil bruges til at forme og slibe neglene. Grovheden af neglefilen afgør hvor hurtigt og hvor meget du sliber neglen. Man starter altid med den groveste neglefil og afslutter med den fineste.

Hvad er neglelakfortynder?

Neglelakfortynder (nail polish thinner) bruges til at genoplive en neglelak, som har stået bagerst i skabet og dermed tørret ud. Et par dråber af neglelakfortynderen kan gøre underværker for enhver udtørret neglelak.

HUSK - brug aldrig neglelakfjerner, som fortynder. Neglelakfjerner er lavet til at nedbryde neglelak og vil derfor ødelægge den istedet.

Må jeg opbevare min neglelak i køleskabet?

Nej! Modsat mange andre kosmetikprodukter har neglelak ikke godt af at blive opbevaret i køleskab. Der kan dannes fugt i flasken og dermed ødelægges din neglelak.

Hvordan skal neglelak opbevares?

Neglelak bør opbevares i et mørkt og køligt rum eller i en skuffe der lukkes.

Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 7. august 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 7. maj 2012.

Du vil måske også læse om...

Julekalender 2020 - Find den bedste beauty pakkekalender!

Julekalender 2020 - Find den bedste beauty pakkekalender!

af Camilla, skribent & frisør
December måned er fuld af jul, hygge og kærlighed! Men hvorfor ikke forkæle sig selv eller en du har kær med én...
5 fantastiske egenskaber ved hårmousse

5 fantastiske egenskaber ved hårmousse

af Camilla, skribent & frisør
Vidste du, at mousse til håret er meget mere end blot styling af krøllede lokker? Det er ofte en udbredt...
Sådan bruger du tørshampoo + 3 tips!

Sådan bruger du tørshampoo + 3 tips!

af Camilla, skribent & frisør
Tørshampoo er et helt fantastisk hårprodukt, som man ikke kan leve uden når man først har prøvet det. Produktet...
TEST: 3 læbepomader med farve testet

TEST: 3 læbepomader med farve testet

af Rikke, skribent & makeup artist
Går man lidt op i sine læber vil ønsket afgjort være, at man altid havde velplejede, flotte og ikke mindst kysseklare...